12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFundaţia Mihaelei Geoană, declarată ca fiind de utilitate publică

Fundaţia Mihaelei Geoană, declarată ca fiind de utilitate publică

Fundaţia "Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură", condusă de Mihaela Geoană, soţia liderului PSD, a fost recunoscută prin hotărâre aprobată de Guvern ca fiind de utilitate publică, statut care conferă, printre altele, drept preferenţial la bunuri proprietate publică şi fonduri bugetare. Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Decizia este justificată în actul normativ, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, cu faptul că, prin acordarea statutului de utilitate publică, fundaţia va putea să-şi îmbunătăţească activitatea în domeniul educaţiei, prevenirii şi tratamentului cancerului de sân.

Executivul a mai aprobat, în aceeaşi şedinţă, încă două hotărâri prin care Asociaţia "Sano-Hep" şi Fundaţia "Sfânta Irina" au fost deasemenea recunoscute ca fiind de utilitate publică.

Camera Deputaţilor a adoptat, în decembrie 2007, proiectul de lege privind vânzarea imobilelor din patrimoniul RA-APPS, păstrând amendamentul Senatului, conform căruia aceste imobile pot fi vândute şi prin negociere directă. Vânzarea imobilelor către persoanele fizice care le au în folosinţă se face în condiţiile unui avans minim de 30% din preţul imobilului şi a unor rate lunare eşalonate pe o perioadă de maximum 2 ani. Ulterior, Curtea Constituţională a decis că vânzarea imobilelor prin negociere directă este neconstituţională, legea de aprobare a ordonanţei urmând să fie trimisă Parlamentului spre reexaminare. Un astfel de imobil este utilizat în prezent şi de Fundaţia "Renaşterea", condusă de Mihaela Geoană. Sediul fundaţiei se află în Bucureşti, pe strada Eminescu, nr.44 – 48.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS