16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStaţiunea Banu Mărăcine a fost desfiinţată

Staţiunea Banu Mărăcine a fost desfiinţată

Membrii Comisiei judeţene de fond funciar au mai repurtat o victorie. În şedinţa de ieri au desfiinţat Staţiunea Didactică Banu Mărăcine, care este în administrarea Universităţii din Craiova. Entuziasmul l-a făcut pe prefectul Silviu Dumitru, preşedintele Comisiei judeţene de fond funciar, să propună validări care depăşesc suprafaţa staţiunii.

 

Şedinţa de ieri a Comisiei judeţene de fond funciar a părut că se desfăşoară sub lozinca „Să dăm repede proprietarilor terenurile de la Staţiunea Banu Mărăcin, că nu se ştie cine vine după noi şi le ia!“. Pe terenurile respective s-au „bătut“ cele două comune limitrofe Craiovei, Cârcea şi Coşoveni.

Primarii prezenţi în sala de şedinţe au adus comisiei documente reale, care demonstrează dreptul de proprietate al cetăţenilor din comunele respective pe terenurile care aparţin staţiunii, drept de proprietate pe care nu-l contestă nimeni.

Prima care a revendicat teren a fost comuna Cârcea, căreia i s-au validat 314,28 ha de teren în incinta Staţiunii Banu Mărăcine. Vechile amplasamente au fost identificate de o comisie numită de prefect, condusă de „artizanul“ tuturor validărilor de terenuri, „ilustrul“ director al Direcţiei juridice a prefecturii, Eugen Marinescu. La identificare nu a participat nici un reprezentant al Oficiului de Cadastru, Geodezie şi Cartografie (OCOT) Dolj.

Tupeu

Comunei Coşoveni i s-au validat 123,20 hectare de teren în incinta staţiunii amintite şi încă 382 de hectare tot la staţiune, după ce vor fi împroprietăriţi cetăţenii din Cârcea. Primarul a recunoscut că proprietarii celor 382 de hectare de teren nu au făcut dovada că au avut pământ în incinta staţiunii, dar fac solicitări deoarece şi comunei Coşoveni i s-au luat terenuri pentru a fi împroprietăriţi cetăţeni din alte localităţi. Cererea comunei Coşoveni a fost validată.

În pas vioi, Comisia judeţeană de fond funciar a validat ieri pentru cele două comune 847,29 hectare de la Staţiunea Banu Mărăcine, în condiţiile în care unitatea mai are în administrare puţin peste 670 de hectare!

Aşa stând lucrurile, comisiei îi revine şi misiunea de a întinde atât de mult cele 670 de hectare, câte există în realitate, până acoperă nevoia de 847 de hectare a celor două comune. Administratorul staţiunii, Universitatea din Craiova, nu ştia nimic despre intenţia comisiei de a desfiinţa staţiunea, fapt pentru care decizia comisiei pare un act banditesc.

„Nu-mi vine să cred că au validat dreptul de proprietate la staţiune pentru 847 de hectare de teren, pentru că noi avem în administrare doar puţin peste 670 de hectare. Nu m-a anunţat nimeni niciodată de o astfel de intenţie. Acţiunea celor care au făcut acest lucru o consider o sfidare la adresa Universităţii din Craiova. De mult au pus ochii pe terenurile acelea, dar nu am crezut niciodată că vor avea tupeul să desfiinţeze ceva ce nu ei au înfiinţat. Repet, nimeni niciodată nu ne-a informat de această acţiune. Acum aud pentru prima dată că, de fapt, nu mai avem staţiune!“, a spus rectorul Universităţii din Craiova, Ion Vladimirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII