3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri


Femeile chiulesc cu scutire

Femeile sunt lidere detaşate când vine vorba de concedii medicale. Aşa rezultă dintr-un studiu realizat de specialiştii de la Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Helsinky, Norvegia. Cercetătorii au comparat perioada de concedii medicale pentru 7.000 de angajaţi între anii 2002 şi 2005. Cei cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani au completat şi un formular de întrebări cu privire la viaţa profesională şi la starea de sănătate. În urma analizării rezultatelor, s-a observat că femeile sunt fruntaşe la concedii medicale, depăşindu-i pe colegii de sex masculin la scutiri de la lucru cu 50 la sută, tot ele fiind cele care se plâng mai mult de oboseală şi de starea de sănătate. În opinia oamenilor de ştiinţă, asta se explică prin faptul că femeile sunt mai atente la propriile probleme şi merg mai des la medic.

Blue Roses – primii trandafiri modificaţi genetic (foto)

Amorezii care doresc să îşi surprindă partenerele cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor au de acum posibilitatea să le dăruiască un buchet de flori inedit. Este vorba de nişte trandafiri speciali, de culoare albastră. Spre deosebire de alte flori, aceştia sunt rodul unui experiment genetic realizat în laborator. Acest prim buchet de flori creat în laborator a primit numele Blue Roses şi a fost realizat prin identificarea genelor care dau culoarea albastră panseluţelor şi prin transplantarea acestora în trandafir. Pigmenţii albaştri nu apar niciodată în mod natural în această floare. Potrivit producătorilor de la compania japoneză Suntory, trandafirii modificaţi genetic vor fi scoşi la vânzare abia anul viitor. „Ne aşteptăm ca oamenii să cumpere trandafirul şi am fi foarte fericţi dacă am afla că floarea va deveni cunoscută drept cadoul perfect la ocaziile speciale“, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, Atsuhito Osaka. Deocamdată, producătorii nu au stabilit un preţ de vânzare, însă ei speră că vor vinde câteva sute de mii de flori în fiecare an.

Antonio Banderas, în doliu

Cunoscutul actor spaniol Antonio Banderas traversează o perioadă extrem de dificilă provocată de decesul tatălui său. După cum informează Libero.it, acesta a decedat la vârsta de 87 de ani, după o boală care l-a măcinat timp îndelungat. Jose Dominguez Prieto s-a stins din viaţă sâmbătă, în oraşul Marbella, din regiunea Andaluzia. El locuia în casa din Spania a starului hollywoodian. Prieto, care a fost poliţist în Garda Civilă din Spania timp de 45 de ani, a fost căsătorit timp de cinci decenii cu Ana Banderas.

Zâmbete de pe Marte (foto)

Planeta Marte continuă să ofere experienţe inedite pentru pasionaţii de ufologie. După misterioasa statuie apărută în urmă cu ceva timp în fotografiile realizate de Spirits şi Opportunity, vehiculele de explorare trimise de NASA pe Planeta roşie în urmă cu patru ani, noi imagini dau apă la moară celor convinşi de existenţa vieţii pe această planetă. Pe Marte sunt la modă deja clasicele „emoticons“, zâmbitoarele feţe pe care le folosim în comunicarea on line. În opinia specialiştilor, este vorba de un efect optic realizat în urma impactului cu vreun obiect spaţial, cum ar fi un meteorit, sau eroziunii.

Nicole Kidman, cu burtica la plimbare

Multe dintre viitoarele mămici aşteaptă câteva luni pentru a se lăuda cu sarcina, dar nu este şi cazul frumoasei actriţe australiene Nicole Kidman, care vrea să împartă cu toată lumea bucuria de a deveni mamă. Într-o plimbare pe străzile din Sydney, vedeta de la Antipozi s-a oprit de mai multe ori pentru a-şi arăta burtica prietenelor. Există însă şi lucruri pe care Nicole vrea să le ţină secrete. Întrebată de sexul viitoarei sale odrasle, vedeta a răspuns laconic: „Este secret“. Bebeluşul, care se va naşte în iulie, este primul copil al actriţei şi al soţului său, Keith Urban. Actriţa nu a exclus posibilitatea de a avea şi alţi copii. „Tot ce îmi doresc este să fie sănătos şi după aceea mai vedem. Eu şi Keith chiar ne dorim o familie numeroasă. Însă, în momentul acesta, sunt atât de fericită, încât nu aş putea să îmi doresc ceva în plus“, a mărturisit actriţa.

Angelina Jolie, premiată pentru rolul din filmul A Mighty Heart

Cunoscuta actriţă americană Angelina Jolie a fost premiată în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Santa Barbara pentru prestaţia din cel mai nou film al său, „A Mighty Heart“. După cum informează Yahoo.it, premiul i-a fost o înmânat de Clint Eastwood, cel care regizează următorul film în care o vom vedea pe Angelina, „The Changeling“. La ceremonia din California, actriţa a fost însoţită de iubitul său, actorul Brad Pitt.

La conferinţa de presă, Angelina a refuzat să răspundă la întrebările legate de viaţa sa personală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS