21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJurnalistul Max Bănuş a decedat în urma unui stop cardiac

Jurnalistul Max Bănuş a decedat în urma unui stop cardiac

Jurnalistul Max Bănuş a decedat în această seară, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, în urma unui stop cardiac.

Max Bănuş a făcut stop cardiac în jurul orei 19.15, în timp ce cobora dintr-un taximetru în faţa casei. Şoferul taximetrului a chemat o ambulanţă, care însă n-a venit în următoarele 20 de minute, aşa că la faţa locului a fost chemat un echipaj de la Ambulanţa Puls, ce s-a prezentat la chemare în doar zece minute.

După mai multe manevre de resuscitare, echipa medicală a reuşit să îi repornească inima. Jurnalistul a fost apoi dus cu ambulanţa la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde în ciuda intervenţiilor medicilor, a decedat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon, Mircea Ungureanu, a declarat pentru Mediafax că Max Bănuş a fost adus în stare gravă şi, deşii medicii au încercat să îl resusciteze, acesta a decedat la scurt timp.

Cunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili ziarişti de la Europa Liberă, Max Bănuş şi-a început cariera jurnalistică la Sportul românesc. În 1958, a fost arestat de comunişti şi condamnat la opt ani de închisoare. După patru ani, a fost eliberat de o cunoscută organizaţie americană, iar în 1966 îşi începe lucrul ca redactor la radio Europa Liberă. "Am fost un disident… fără să ştiu însă!", spunea jurnalistul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU