16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNUP pentru ministrul Orban

NUP pentru ministrul Orban

Parchetul General a dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul ministrului transporturilor, Ludovic Orban, pentru accidentul în care acesta a fost implicat în 16 decembrie 2007.
Reamintim că, pe 16 decembrie 2007, în jurul orei 14.30, pe şoseaua Cotroceni, autoturismul Audi condus de ministrul Orban a acroşat un Matiz parcat pe trotuar. Orban a anunţat la poliţie producerea accidentului abia luni seară, la mai mult de 24 de ore de la producerea lui, motiv pentru care permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile şi a primit o amendă de 195 de lei.
Procurorii de la instanţa supremă au investigat cauza întrucât se suspecta existenţa unei victime în urma acestui accident. Audiat de procurori şi poliţişti, Gavril Todean a negat faptul că fiica sa minoră, Simona, ar fi victima accidentului produs de ministrul transorturilor şi a precizat că aceasta a alunecat pe gheaţă şi a căzut cu puţin timp înainte ca Ludovic Orban să derapeze. Elementul-cheie al anchetei a fost expertiza medico-legală, care a arătat că leziunile Simonei Todean nu ar fi fost cauzate de impactul cu un autoturism, ci puteau proveni dintr-o căzătură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS