21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Tadici

Băsescu i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Tadici

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat astăzi o scrisoare omologului său sârb, Boris Tadici, prin care l-a felicitat pentru realegerea în funcţia de preşedinte al Serbiei, informează Administraţia prezidenţială.

Şeful statului român a transmis, totodată, urări de succes în noul mandat al preşedintelui sârb, exprimând convingerea că, pe durata acestuia, Serbia va înainta decisiv către integrarea europeană.

Băsescu l-a asigurat, totodată, pe omologul său sârb că România va susţine constant dezvoltarea parteneriatului cu Serbia şi va acorda sprijin constant în parcursul european, ca şi în celelalte domenii de interes comun ale relaţiei bilaterale.

Realegerea lui Boris Tadici în fruntea Serbiei demonstrează orientarea fermă a Serbiei către un viitor european, pe care România îl va susţine constant, mai arată Administraţia prezidenţială.

De altfel, preşedintele Băsescu a făcut săptămâna trecută, marţi, o vizită la Belgrad, în care a subliniat că drumul Serbiei pentru rezolvarea problemelor naţionale este spre interiorul UE şi nu în afara acesteia şi că în al doilea tur al prelezidenţialelor sârbii pot opta între integrarea europeană sau pentru alte soluţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS