22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmament şi muniţie depistate asupra unui mehedinţean

Armament şi muniţie depistate asupra unui mehedinţean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.J.P.F. Mehedinţi  au prins în flagrant un  mehedinţean care deţinea un pistol cu gaze, marca GRIZZLY LIGH calibru 9 mm şi muniţia aferentă, fără a poseda autorizaţiile legale.
În urma unor acţiuni informativ operative derulate pe parcursul  a două săptămâni, poliţiştii de frontieră severineni au obţinut date şi informaţii cu privire la faptul  că în zona de competenţă  a Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin, doi cetăţeni mehedinţeni oferă spre vânzare armament şi muniţie.
La sfârşitul acestei săptămâni ofiţeri din cadrul  Biroului C.I.T. şi  ai Detaşamentului de Intervenţie au organizat o acţiune specifică, in urma careia, a fost oprit şi legitimat, la intrarea în municipiul Turnu Severin, cetăţeanul roman C. Cătălin, în vârstă de 26 de ani, din judeţul Mehedinţi, suspectat că deţine armament şi muniţie.
La percheziţia corporală efectuată asupra acestuia, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat, ascunse sub haină,  un pistol  cu gaze, marca  „GRIZZLY LIGHT” calibrul 9 mm şi 50 cartuşe, reprezentând muniţia aferentă acestuia .
Din primele verificări, a rezultat faptul că C. Cătălin a cumpărat pistolul şi cele 50 de cartuşe la începutul lunii ianuarie cu suma de 150 de lei de la  M. Dan în vârstă de 40 de ani din Turnu Severin.
Fiind identificat şi audiat, M. Dan a declarat că arma şi cele 50 de cartuşe le-a cumpărat în cursul anului 2007 din Bulgaria, fără sa obţine mai întâi certificat de deţinător pentru această categorie de arme.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,  iar pistolul şi muniţia aferentă acestuia au fost confiscate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS