Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Futsal, Liga a II-a. Real debutează cu Simeria
Divizionara secundă de futsal Real Craiova va disputa astăzi primul joc oficial din 2008. Formaţia pregătită de Sorin Pătraşcu şi Cornel Roman va primi vizita celor de la Olimpic Simeria, partida fiind programată în Sala Sporturilor din Valea Vlăicii, începând de la ora 17.00. În pauza competiţională, echipa olteană s-a întărit cu patru jucători, portarul Alin Mărcine, Elvis Cocoşilă, Mădălin Tâmplaru şi Alex Mehedinţu, acesta din urmă fiind proaspăt component a selecţionatei de futsal tineret a României. Din vechiul lot, Pătraşcu nu va putea să-i folosească în jocul cu Simeria pe Cojocaru, Băluţoiu şi Mateiţă, deoarece sunt plecaţi în cantonament cu Petrom Chimia, respectiv Armata. După zece etape disputate, Real ocupă locul trei în Liga a II-a, cu 18 puncte, în spatele formaţiilor City’us II Târgu Mureş (24 p) şi Spicom Sfântu Gheorghe (19 p). Oltenii au ca obiectiv clasarea pe unul dintre cele două locuri care ar aduce promovarea.

Futsal, Liga I judeţeană. Malu Mare a înlocuit FC Craioviţa
Liga I judeţeană de futsal programează două etape în acest weekend, în Sala Sporturilor din Craiova. Sâmbătă se dispută jocurile: Ştiinţa Malu Mare – Atlantique (ora 18.00), Gemi Energie – Ghimpu’s (restanţă, 18.45), Art Club – Gemi Energie (19.30), Camera 17 – Spartac (20.15), Şcoala Ignat – Elpreco (21.00), Gecorom – KO (21.45), Ghimpu’s – Tudival (22.30). Duminică sunt programate partidele: Tudival – Art Club (16.00), Camera 17 – KO (16.45), Spartac – Şcoala Ignat (17.30), Ştiinţa Malu Mare – Elpreco (18.15) şi Atlantique – Ghimpu’s (19.00). Formaţia Ştiinţa Malu Mare a fost înscrisă în campionat în locul celor de la FC Craioviţa, care s-au retras. În clasament conduce Gecorom, formaţia lui Vali Nistoran acumulând 36 de puncte în cele 15 partide disputate până acum. Gemi Energie, „satelitul“ prim-divizionarei FC Craiova, se află pe locul doi, cu 32 de puncte, dar şi un meci mai puţin, podiumul fiind completat de Şcoala Ignat, cu 29 de puncte.

Baschet, Divizia A. Pleacă Achim după jocul cu Dinamo?
Înfrângerea suferită în faţa celor de la CSU Braşov l-a determinat pe Cristi Achim, antrenorul de la BC Râmnicu Vâlcea, să-şi dea demisia verbal. Totuşi, el va însoţi echipa olteană şi la jocul cu Dinamo Bucureşti, programat sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala „Floreasca“ din Capitală. Pentru vâlceni, din acest moment, fiecare joc este capital. „Chiar dacă întâlnim pe Dinamo şi ştim cu toţii că este o forţă, vom încerca să producem surpriza“, a spus tehnicianul Cristi Achim. În tur, Dinamo, echipă pregătită de vâlceanul Alexandru Vinereanu, s-a impus cu 90-84. Devenită „ciuca bătăilor“ în Divizia A, BC Vâlcea vrea ca până la finalul campionatului regulat să mai obţină cel puţin patru victorii, pe lângă cele trei pe care le are deja.  În Divizia A feminină, CET Govora va juca astăzi, în deplasare, cu Naţional Iaşi, în etapa a doua. Moldovencele au cedat la Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 83-45. Vâlcencele merg la Iaşi din postura de favorite, dar tehnicianul Mihai Toma trage un semnal de alarmă: „Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Naţional este o echipă imprevizibilă. O să câştigăm, dar să vedem cum“.

Volei, Divizia A2. Surmei poate debuta cu Galaţi
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova va întâlni astăzi, pe teren propriu, de la ora 11.00, formaţia CSU Galaţi, într-un meci din cadrul Diviziei A2, seria est.  Partida între ocupantele primelor două locuri în serie se anunţă extrem de interesantă, iar o victorie le-ar asigura craiovencelor un loc la turneul semifinal. În jocul de sâmbătă, antrenorul SCM-U, Adrian Cotoranu ar putea să o folosească şi pe Alina Surmei. Aceasta a fost transferată în urmă cu puţin timp de la Constanţa şi în runda trecută nu a putut evolua deoarece nu avea încă drept de joc. Altfel, ieri a sosit în Bănie altă voleibalistă achiziţionată de clubul oltean. Este vorba de Alina Beta, de la Miercurea Ciuc, care joacă pe postul de ridicător. Spre deosebire de Surmei, Beta are şanse minime să joace astăzi contra moldovencelor. Voleibaliştii de la SCM-U Craiova vor juca în deplasare, tot astăzi, cu liderul seriei, Rapid Bucureşti.

Handbal (m), Liga Naţională. Meci de patru puncte cu HC Odorhei
Cu excepţiile numite Djordje Cirkovic, Ionuţ Mazilu şi Liviu Ghiră, Energia Pandurii Târgu Jiu şi-a recuperat aproape toţi accidentaţii şi este pregătită să debuteze cu dreptul în returul campionatului, în meciul cu HC Odorhei, de duminică, din Sala Sporturilor, de la ora 11.00. Interul Ionuţ Mazilu rămâne o pierdere grea pentru Sorin Toacsen, jucătorul continuând în spital tratamentul pentru tromboflebită, boală care îl scoate din circuit o perioadă. Centrul sârb Milos Mitrovic a primit certificatul de transfer internaţional, astfel că se va regăsi în lotul gorjenilor, la fel ca şi ceilalţi doi handbalişti sosiţi în această iarnă, Gabi Stanciu şi Radu Costel, care nu au intrat încă în posesia legitimaţiilor. Mrakic şi Radu Costel sunt soluţiile din retur pe postul de pivot pentru antrenorul Sorin Toacsen, Valeriu Costea reziliindu-şi contractul cu gruparea gorjeană. În prima etapă a returului Ligii Naţionale mai sunt programate jocurile: HCM Constanţa – Uztel Ploieşti, CSM Medgidia – CSM Oradea, Minaur Baia Mare – Ştiinţa Bacău, Steaua Bucureşti – Romvag Caracal, Poli Timişoara – UCM Reşiţa, Dinamo Bucureşti – Bucovina Suceava.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version