10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGăini şi porumbei, vedete de weekend

Găini şi porumbei, vedete de weekend

Peste 800 de exemplare de păsări de rasă pot fi admirate în cadrul expoziţiei judeţene „Fauna Băniei“, deschisă în perioada 1-3 februarie în sala de sport a Grupului Şcolar „C.D. Neniţescu“ din Craiova.

Exponatele sunt, de fapt, cele mai reuşite exemplare, obţinute printr-o atentă selecţie, ale membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Porumbei de Agrement Craiova. Printre rasele de găini prezente la expoziţie se află Brahma herminat deschis, Orpington rasă mixtă şi Plymouth. La porumbei s-au remarcat Strasse, Oriental Blondinet, Toboşarul de Buhara, Guleratul Alb, Jucătorul de Galaţi, King şi Zburătorul Dungat Românesc. Printre atâtea găini şi porumbei s-au aflat şi câte o pereche de raţe africane şi fazani aurii.

Vedeta expoziţiei este, potrivit organizatorilor, Castaniul de Craiova, un porumbel autohton care a reuşit să obţină titlul de campion, obţinând 95 de puncte din partea juriului cunoscător. „Castaniul de Craiova se remarcă prin culoare, mersul de pinguin, trena specifică (aripile ating solul), coada la 45 de grade. Sunt exemplare destul de rare. În toată ţara sunt cel mult 250 de porumbei, dintre care 150 aparţin crescătorilor din Craiova“, a spus Nicuşor Cristea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Porumbei de Agrement Craiova.

Despre Castaniul de Craiova s-a scris pentru prima dată în 1904, până în perioada celui de-al doilea război mondial fiind crescut în special de persoanele înstărite din Craiova. Un exemplar costă în jur de 300 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS