12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltimele teste naţionale

Ultimele teste naţionale

Aproximativ 1.500 de persoane s-au înscris la ultima sesiune a testelor naţionale, cu toate că numărul celor care nu pot să urmeze un liceu pentru că nu au trecut aceste examene este mult mai mare. „Ne aşteptam să fie mai mulţi, aproape două mii de persoane, dar am înţeles că mulţi ar fi vrut să se înscrie după ce a expirat perioada de înscriere. Din ce a comunicat Ministerul Educaţiei, în 2008 este ultima sesiune a acestor teste, iar cei care nu vor da acum examenul nu vor putea urma niciodată cursurile unui liceu“, a explicat Cerasela Cremene, inspectoare în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Douăzeci de absolvenţi de gimnaziu din totalul celor înscrişi sunt din alte judeţe. Testele naţionale se vor desfăşura în şase unităţi de învăţământ din Craiova, persoanele care participă trebuind să susţină toate cele trei probe de examen, chiar dacă în anii anteriori au picat doar una dintre ele. Conform metodologiei de examen, notele nu se echivalează. „Variantele de subiecte pentru aceste examene sunt publicate pe internet, iar în ziua probelor reprezentanţii ministerului vor extrage o variantă, la ora 8.50. Sâmbătă, 2 februarie, va avea loc tragerea la sorţi a comisiilor de examen, în şedinţă publică“, a precizat Cerasela Cremene.

Ultima sesiune a testelor naţionale va începe luni, 4 februarie, cu proba la limba şi literatura română, pe 6 februarie se va susţine testul la matematică, iar pe 7 februarie va fi proba la alegere între istorie şi geografie. Rezultatele vor fi afişate de 9 februarie, până la ora 16.00, urmând ca între orele 16.00 şi 20.00 cei nemulţumiţi de notele obţinute să depună contestaţii. Pe 11 februarie se vor afişa rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU