24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrinţul Charles crede că zgârie-norii strică imaginea Londrei

Prinţul Charles crede că zgârie-norii strică imaginea Londrei

Prinţul Charles al Marii Britanii a avertizat că monumente istorice precum Turnul Londrei au fost "vandalizate" de construirea zgârie norilor, care ameninţă din ce în ce mai mult caracterul istoric al capitalei Regatului Unit. După cum informează site-zk iht.com, succesorul la tronul britanic a ţinut un discurs în cadrul unei conferinţe organizate pe tema urbanismului, susţinând că un plan de urbanism nepotrivit ar putea avea efecte negative asupra integrităţii regiunilor istorice din întreaga ţară.
Cele mai aspre critici au fost formulate în privinţa înălţării de clădiri uriaşe, ce contrastează puternic cu structurile scunde, tradiţionale pentru Anglia. Discursul a reprezentat un fel de protest faţă de intenţia primarului Londrei, Ken Livingstone, de a aproba un proiect în apropiere de Turnul Londrei, proiect în cadrul căreia urmează să se construiască cel mai înalt zgârie-nori din Marea Britanie.
Prinţul Charles a sugerat că ar fi potrivit ca toate clădirile înalte să fie construite în acelaşi loc, dând ca exemplul cartierul parizian La Defence, o zonă comercială unde au fost înălţate clădiri de birouri uriaşe, pentru a nu exista constraste prea mari cu muzeele şi monumentele istorice. "Eu nu mă opun construirii de clădiri înalte, consider doar că acestea trebuie să existe într-un anumit context. Cu alte cuvinte, astfel de clădiri trebuie ridicate acolo unde se potrivesc cel mai bine", a ţinut să precizeze Prinţul Charles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS