Gorun, plângere penală împotriva premierului

Autori


Adrian Gorun, fostul secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), s-a prezentat ieri-dimineaţă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a depune plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu.

 

Adrian Gorun, fostul secretar general din Ministerul Educaţiei, a solicitat extinderea cercetărilor faţă de primul ministru Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul penal deschis în vara anului trecut împotriva liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, şi a şefului Corpului de Control al guvernului, Emanoil Neguţ. Adrian Gorun a trimis plângerea prin fax, la începutul săptămânii, dar procurorii i-au solicitat să se prezinte personal pentru a o depune. Acesta îl acuză pe Tăriceanu de abuz în serviciu contra intereselor publice şi persoanei, precum şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. „Acţiunea a fost înregistrată. Nu am stat de vorbă cu procurorii, dar cunoşteau cazul, probabil din presă. Nu aveam dovada că Tăriceanu a participat la acest troc făcut de Neguţ şi Morega, dar acum este evident că există o legătură directă între scrisoarea lui Morega şi ceea ce a aplicat Tăriceanu, care a folosit instituţiile statului în mod politic şi clientelar. Consider că, prin participarea la aceste acţiuni specifice mafiei, Călin Popescu Tăriceanu s-a descalificat, nu numai ca demnitar, ci şi ca om. Nu e vorba de un interes personal în această acţiune, ci e vorba de un semnal de alarmă pentru protecţia funcţiei şi a înalţilor funcţionari publici“, a declarat Adrian Gorun, la puţin timp după ce a depus plângerea penală.

Scrisoarea buclucaşă


Dosarul penal în care Adrian Gorun a solicitat extinderea cercetărilor asupra lui Călin Popescu Tăriceanu a fost deschis în vara anului trecut, tot în urma unei plângeri depuse de fostul secretar general al MECT împotriva lui Dan Ilie Morega şi Emanoil Neguţ. Liderul PNL Gorj şi vicepreşedinţii organizaţiei judeţene au semnat şi trimis o scrisoare preşedintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu, în care cereau înlocuirea lui Adrian Gorun atât din funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“, cât şi din cea de secretar general al MECT sau mutarea din acest post într-o altă funcţie de înalt funcţionar public în afara ministerului. La puţin timp, UCB a fost controlată de Corpul de Control al primului ministru, condus de Emanoil Neguţ, care, în urmă cu puţin timp, a devenit vicepreşedintele PNL Gorj. Adrian Gorun consideră că toată această acţiune a fost pusă la cale de Morega, Neguţ şi Tăriceanu: „Nici până în prezent nu am primit rezultatele Corpului de Control al primului ministru“.

Gorun a fost până acum două săptămâni secretar general al Ministerului Educaţiei şi a fost schimbat din funcţie printr-o dispoziţie a primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind numit secretar general la Comisia Naţională de Prognoză. Adrian Gorun a refuzat să se mute la noul loc de muncă, atacând decizia în contencios administrativ.

Adrian Gorun se întoarce în funcţia de rector al UCB

Adrian Gorun este din nou rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, începând de pe 29 ianuarie, în urma votului Senatului Universităţii. MECT a trimis o adresă către UCB, în care îl reconfirmă pe Adrian Gorun în funcţia de rector. Acesta se retrăsese din această funcţie şi ocupa postul de preşedinte al Consiliului Academic, Economic şi Adminstrativ, un organism creat special pentru a rămâne în continuare la conducerea universităţii.Comenteaza acum

3 Comentarii

 1. doriana popescu said:

  Marele corupt s-a intors.Sa ne bucuram!Acum nulitatile au din nou sanse sa predea la UCB.Am evoluat,de la aranjat examene de titularizare am trecut la mediul universitar.Se castiga mai bine aici,are omul mai multe amante…Vai de noi!

 2. MANCUSSO said:

  Gorun si-a propus sa ajunga ministrul invatamantului, dar a incurcat borcanele. El este tpul de parvenit comunist. Din sarantocul satului a ajuns ditamai “INALT FUNCTIONA PUBLIC si in mod INCOMPATIBIL si RECTOR AL U.C.B.
  A fost judecat pentru “viol” in tinerete, cand pedagog fiind la o scoala profesionala, a violat o eleva. Gorun ca sa-si salveze pielea “s-a insurat formal cu victima” pe care bininteles, dupa o scurta perioada de timp a lasat-o prin divort, cu un copil, pe care l-a repudiat. Aceast cameleon dornic de parvenire, tucalar al fostului ministru Marga s-a inscris prin toate partidele, cu scopul de a se aranja pe el si pe fii-sau, pe care la nici 30 de ani l-a facut profesor universitar cu norme supradimensionate, pentru ca setea de bani a Gorunilor nu cunoaste limite. El si cu fii-su Horatiu au vrut sa puna mana pe filiala Gorj a PNL, numai ca nu le-a mers cu Morega. Gorun a incalcat un tratat international incheiat cu R. Moldova, privind recunoasterea reciproca a diplomelor si titlurilor academice, pentru care premierul era normal sa-l dea afara din serviciu, sa-l trimita-n judecata pentru incompetenta, nu sa-l mute tot functionar public. El face mare scandal pentru ca si din noua functie este tot incompatibil cu functiade rector al UCB.
  Gorun este un corupt si un infractor. Cititi pe site-ul http://www.morega.eu ce sume incaseaza asta si cu fii-su din banii UCB.

 3. impotriva tampitilor said:

  ptr mancusso:daca de gorun spui asa, de morega pe care cu evlavie il citezi ce-ar trebui spus? sigur esti un slugarnic care il spala pe picoare pe banditul morega (as crede ca esti chiar el daca nu m-as indoi de capacitatea lui de a scrie corect, daramite de a folosi tehnica moderna!) si esti pus de el sa scrii astfel de tampenii! oricum oamenii onesti nu cred noroaiele voastre. Si justitia divina nu doarme. nu e suficient sa construiesti biserici din bani furati si sa-ti pui poza pe ele. asta e de-a dreptul blasfemie!

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 1 februarie 2008

Actualitate

» Dolj: Accident mortal în apropiere de Radovan
» Ultimele teste naţionale
» Caragiale n-a murit!
» Cablu de tensiune, rupt cu excavatorul
» Legea CNSAS, neconstituţională
» Gorun, plângere penală împotriva premierului

Local

» Ziua zero pentru staţia de epurare a Craiovei
» Scurte ştiri
» Două accidente mortale
» Încep înscrierile pentru elevii din clasa I
» Alocaţiile se vor achita prin card sau mandat poştal
» Bătrân dispărut, găsit mort pe câmp
» Calitatea aerului din Râmnic – monitorizată
» DGASPC reclamă asistenţii sociali din primării
» Amenzi pentru munca la negru
» Mii de dosare nesoluţionate de procurori
» Nereguli în trafic
» Handbaliste de la CSS Drobeta Turnu Severin, bătute
» Transportatorii rutieri ameninţă cu greva generală
» Copiatul face ravagii în facultăţi

Dolj

» Viaţă de funcţionar

Gorj

» Cotizaţii de peste 300.000 de lei, plătite de CJ Gorj
» Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux
» Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux
» Directorii din minerit, solidari cu liberalul Morega

Sport

» Eugeniu Ştefănescu, condus pe ultimul drum
» Scurte ştiri
» Coreea de Sud a câştigat grupa Asiei
» Arbitri croaţi la Nürnberg
» Andrei Pavel apreciază echipa Franţei
» Vali Năstase a ajuns în Liga a treia
» Debut după 24 de ore
» Stângaciu, în topul mondial al portarilor
» Auxerre a prins gustul românilor
» Vâlcea, învinsă de Rova Roşiori
» Jose Moreira, ultima achiziţie
» Atacul, slăbiciunea pandurilor
» Egali cu Zalaegerszeg

Bani & Afaceri

» Seminţele din care au crescut dolarii
» Creditele în euro se pot transforma în lei

Magazin

» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică
» Apariţii editoriale
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea care a amuţit tribuna
» Romeo, Julieta şi cuvântătoarele

Top