7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorun, plângere penală împotriva premierului

Gorun, plângere penală împotriva premierului

Adrian Gorun, fostul secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), s-a prezentat ieri-dimineaţă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a depune plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu.

 

Adrian Gorun, fostul secretar general din Ministerul Educaţiei, a solicitat extinderea cercetărilor faţă de primul ministru Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul penal deschis în vara anului trecut împotriva liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, şi a şefului Corpului de Control al guvernului, Emanoil Neguţ. Adrian Gorun a trimis plângerea prin fax, la începutul săptămânii, dar procurorii i-au solicitat să se prezinte personal pentru a o depune. Acesta îl acuză pe Tăriceanu de abuz în serviciu contra intereselor publice şi persoanei, precum şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. „Acţiunea a fost înregistrată. Nu am stat de vorbă cu procurorii, dar cunoşteau cazul, probabil din presă. Nu aveam dovada că Tăriceanu a participat la acest troc făcut de Neguţ şi Morega, dar acum este evident că există o legătură directă între scrisoarea lui Morega şi ceea ce a aplicat Tăriceanu, care a folosit instituţiile statului în mod politic şi clientelar. Consider că, prin participarea la aceste acţiuni specifice mafiei, Călin Popescu Tăriceanu s-a descalificat, nu numai ca demnitar, ci şi ca om. Nu e vorba de un interes personal în această acţiune, ci e vorba de un semnal de alarmă pentru protecţia funcţiei şi a înalţilor funcţionari publici“, a declarat Adrian Gorun, la puţin timp după ce a depus plângerea penală.

Scrisoarea buclucaşă

Dosarul penal în care Adrian Gorun a solicitat extinderea cercetărilor asupra lui Călin Popescu Tăriceanu a fost deschis în vara anului trecut, tot în urma unei plângeri depuse de fostul secretar general al MECT împotriva lui Dan Ilie Morega şi Emanoil Neguţ. Liderul PNL Gorj şi vicepreşedinţii organizaţiei judeţene au semnat şi trimis o scrisoare preşedintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu, în care cereau înlocuirea lui Adrian Gorun atât din funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“, cât şi din cea de secretar general al MECT sau mutarea din acest post într-o altă funcţie de înalt funcţionar public în afara ministerului. La puţin timp, UCB a fost controlată de Corpul de Control al primului ministru, condus de Emanoil Neguţ, care, în urmă cu puţin timp, a devenit vicepreşedintele PNL Gorj. Adrian Gorun consideră că toată această acţiune a fost pusă la cale de Morega, Neguţ şi Tăriceanu: „Nici până în prezent nu am primit rezultatele Corpului de Control al primului ministru“.

Gorun a fost până acum două săptămâni secretar general al Ministerului Educaţiei şi a fost schimbat din funcţie printr-o dispoziţie a primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind numit secretar general la Comisia Naţională de Prognoză. Adrian Gorun a refuzat să se mute la noul loc de muncă, atacând decizia în contencios administrativ.

Adrian Gorun se întoarce în funcţia de rector al UCB

Adrian Gorun este din nou rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, începând de pe 29 ianuarie, în urma votului Senatului Universităţii. MECT a trimis o adresă către UCB, în care îl reconfirmă pe Adrian Gorun în funcţia de rector. Acesta se retrăsese din această funcţie şi ocupa postul de preşedinte al Consiliului Academic, Economic şi Adminstrativ, un organism creat special pentru a rămâne în continuare la conducerea universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII