15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii, gata să facă cinste cu o bere

Românii, gata să facă cinste cu o bere

Românii sunt europenii cei mai generoşi atunci când este vorba să le ofere o bere prietenilor, la polul opus situându-se suedezii, potrivit unui studiu realizat on line, în 15 ţări europene. Conform studiului, realizat de compania de marketing şi consultanţă Added Value în legătură cu preferinţele europenilor în materie de consum de bere şi băuturi alcoolice, 91% dintre români sunt gata să ofere oricând o bere unui prieten, fără să aştepte alta în schimb.

Românii sunt primii şi când vine vorba de numărul de persoane cărora le-ar face cinste cu o bere, pe locurile următoare aflându-se belgienii, olandezii şi spaniolii.

Olandezii şi belgienii plătesc „nemţeşte“

În ceea ce priveşte plata consumaţiei şi împărţirea notei între amici, cehii sunt cei mai „corecţi“ băutori de bere, 97% dintre ei plătindu-şi doar propria consumaţie, în timp ce 82% dintre olandezi şi 77% dintre belgieni împart frăţeşte costurile. Pe de altă parte, francezii au obiceiul să plătească după fiecare rând de beri comandate, în timp ce românii (84%), germanii (81%) şi cehii (90%) preferă mai degrabă să achite întreaga consumaţie la sfârşit.

Berea este băutura preferată a europenilor, danezii şi suedezii bând bere cu orice ocazie. Dintre europeni, danezii sunt cei care preferă să bea berea acasă, cu familia, în timp ce suedezilor le place să o consume la prima întâlnire, la întâlnirile de afaceri şi atunci când iau cina la restaurant. În ceea ce priveşte ocaziile de consum, majoritatea românilor (94%) preferă să bea berea acasă, la mesele cu familia, 61% – la cinele de la restaurant, 54% – la nunţi, în timp ce numai 23% consumă bere la întâlnirile de afaceri.

Studiul a fost realizat la iniţiativa SABMiller, prin intervievarea on line a peste 7.500 de persoane din 15 ţări europene, din fiecare stat răspunzând peste 500 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU