9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMansardarea afectează blocurile

Mansardarea afectează blocurile

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Vâlcea a primit mai multe sesizări de la cetăţeni ale căror locuinţe au fost afectate de lucrările de mansardare.

 

Ion Nicolae, inspectorul-şef al ISC Vâlcea, a declarat că problemele au apărut din cauza contractelor încheiate între asociaţiile de proprietari şi firmele care au executat lucrările.

„În cursul acestei luni am primit 16 petiţii. A fost vorba de intervenţii în apartamente sau împrejmuiri de proprietăţi. Cele mai multe dintre acestea se referă la nemulţumirile cetăţenilor care locuiesc la ultimul nivel al unui imobil la care s-au efectuat lucrări de mansardare. Mulţi dintre cei care au depus reclamaţii au spus că, după terminarea lucrărilor, a rămas dezastru. Firmele care efectuează aceste lucrări au câştiguri foarte mari. Asociaţia de proprietari asigură terenul, utilităţile, fundaţia construcţiei, iar firma constructoare ar trebui să vină şi ea cu ceva pentru locatari“, a spus Nicolae.

Vâlcenii doresc mansardarea blocului deoarece vor să rezolve problema legată de hidroizolaţie. „Pentru miile de cereri pentru locuinţe care sunt la primărie, aceasta ar fi una dintre soluţii. Noi trebuie să ne gândim şi la faptul că Râmnicul nu are unde să se extindă. Dacă unii cetăţeni vin la noi şi reclamă înseamnă că la semnarea contractului a fost ceva în neregulă. Cei mai mulţi dintre ei se gândesc să rezolve problema hidroizolaţiei“, a precizat şeful ISC.

Inspectoratul în Construcţii nu are putere

Inspectorul-şef a declarat că instituţia pe care o conduce nu poate face mare lucru, pentru că, din punct de vedere legal, actele de la dosar sunt în regulă. „Încă de anul trecut, pe masa noastră au ajuns 40 de documentaţii, cărora eu le-am dat avizul, pentru că actele au fost în regulă. Sau cel puţin aşa au spus expertizele prezente la dosar. Înainte de a semna contractul, asociaţiile de proprietari ar trebui să cunoască exact ce prevăd acestea. Dacă privim în perspectivă, mansardarea micşorează durata de viaţă a imobilului. Ideea de mansardare nu este rea, dar unele blocuri de locuinţe pe care urmează să se efectueze lucrările pot avea probleme în timp, mai ales dacă facem referire la intervenţiile care s-au efectuat prin locuinţe. Le-am cerut asociaţiilor de proprietari să nu-şi mai dea acordul oricum“, a concluzionat Nicolae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII