16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS concediază în acest an o sută de angajaţi

AVAS concediază în acest an o sută de angajaţi

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va disponibiliza în acest an o sută de angajaţi, prin concedieri colective, numărul maxim de posturi din structura instituţiei fiind astfel redus la 510 salariaţi, de la cele 610 locuri stabilite la finele anului 2006, după preluarea OPSPI.

Disponibilizarea angajaţilor AVAS a fost decisă de Guvern în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre care prevede că numărul maxim de posturi în structura organizatorică a instituţiei este de 510 locuri, exclusiv preşedintele şi vicepreşedinţii.

Hotărârea de guvern introduce şi un nou aliniat conform căruia "concedierile colective determinate de reducerea numărului de posturi în structura organizatorică a AVAS se realizează conform dispoziţiilor legale şi ale contractului colectiv de muncă".

În decembrie 2006, schema de personal a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a fost suplimentată de Guvern, tot prin hotărâre, cu 110 posturi, de la 500 la 610 angajaţi, exclusiv preşedintele şi vicepreşedinţii, după preluarea prin comasare a Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

AVAS a preluat atunci patrimoniul şi arhivele Oficiului, dar şi personalul încadrat la OPSPI, în vederea încheierii unui nou contract colectiv de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU