5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul miniştrilor parlamentari

Curtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul miniştrilor parlamentari

Deputatul PSD Valer Dorneanu a declarat astăzi, la Realitatea TV, că dacă Parchetul va începe urmărirea penală a celor patru parlamentari care sunt şi miniştri fără avizul Camerei sau Senatului, atunci s-ar putea cere medierea CCR.

"Am cerut ministrului Justiţiei să ne trimită solicitarea de începere a urmăririi penale, împreună cu dosarele cauzei. Aşa spune legea 115, pe textele care nu au fost declarate neconstituţionale. Procurorul General încalcă legea, încalcă Constituţia. Probabil se va ajunge la sesizarea Curţii Constituţionale", a declarat deputatul PSD.

"În mod logic, într-un stat de drept nu ar fi nevoie ca pentru miniştrii parlamentari, parlamentari să se ceară avize sau chiar aprobarea camerei sau a preşedintelui. Numai că noi nu suntem o societate normală. Pentru miniştrii care sunt şi parlamentari, aici intervine o răspundere mai mare din partea parlamentarului, el îşi asumă şi un risc. Atunci, Constituţia spune că numai Camera sau Senatul, după caz, cere începerea urmăririi penale", a susţinut Dorneanu.

"Textul din Constituţie nu vorbeşte nici de aviz, nici de aprobare. Nu e vorba de un aviz, e vorba de un act de răspundere pe care preşedintele, ca un om care stă acolo, desupra societăţii şi vrea să împiedice orice abuz şi să asigure imparţialitatea justiţiei…el îşi asumă răspunderea şi cere sau nu cere începerea urmăririi penale", a mai explicat el. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS