13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHonsel şi-a anunţat oficial sosirea în Slatina

Honsel şi-a anunţat oficial sosirea în Slatina

În august va începe montarea utilajelor, iar în decembrie vor ieşi de pe bandă primele produse.

 

Firma HONSEL GmbH & CO KG a prezentat duminică planul de construire a primei fabrici din România, la Slatina. Terenul, 200.000 de metri pătraţi în zona Milcov, a fost achiziţionat la sfârşitul anului trecut de la Primăria Slatina, iar în primă fază vor fi construiţi 12.000 de metri pătraţi, producţia programată pentru primii trei ani fiind de 500.000 de capete de cilindru pe an. Firma germană va produce la Slatina cochilii şi alte piese auto turnate în nisip, primul contract fiind deja semnat, astfel că viitorii salariaţi vor produce pentru Volkswagen.

Honsel va crea pentru început 250 de locuri de muncă, primii 15 salariaţi fiind deja recrutaţi din rândul angajaţilor societăţii slătinene ALTUR. În prezent, aceştia fac stagii de pregătire în Germania.

Managerul general al firmei HONSEL, Johannes Messer, prezent duminică la Slatina, a declarat că firma nu a ales întâmplător acest oraş, existând la un moment dat şi altă variantă, Bucureştiul. „Oraşul Slatina este un centru tradiţional al industriei de aluminiu româneşti şi oferă o bună infrastructură, precum şi personal calificat şi cu experienţă în acest domeniu al turnării de aluminiu“, a spus Messer.

La întâlnirea de duminică au fost prezenţi şi salariaţi şi foşti salariaţi ai firmei ALTUR, care s-au declarat extrem de interesaţi de procedura de recrutare şi de posibilitatea de a urma un curs de limbă germană, dacă astfel ar avea un atu la interviurile de angajare organizate de Honsel.

Primarul Darius Vâlcov a amintit, la rândul său, de primele discuţii pe care reprezentanţii HONSEL le-au purtat în vederea unei colaborări cu ALTUR, apreciind că varianta construirii unei fabrici de la zero, la care s-a ajuns în cele din urmă, se va dovedi mult mai avantajoasă atât pentru firmă, cât şi pentru viitorii salariaţi şi pentru oraş.

În perioada următoare, investitorii germani vor obţine certificatele de urbanism pentru a începe construirea fabricii, iar în august se trece la montarea utilajelor. Omologarea produselor în România este stabilită pentru luna septembrie, astfel că se speră ca la sfârşitul acestui an să se realizeze primele produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS