16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Protest de amploare faţă de închiderea fabricii Nokia

Germania: Protest de amploare faţă de închiderea fabricii Nokia

Zeci de mii de persoane au protestat azi la Bochum, în vestul Germaniei, faţă de decizia companiei finlandeze Nokia de a închide o fabrică, incident care a provocat un adevărat şoc în această ţară, relatează AFP.

În jur de 15.000 de persoane au participat la protest, au precizat surse din cadrul poliţiei şi sindicatelor, după ce iniţial acestea anunţaseră participarea a 20.000 de demonstranţi.

"Cel puţin 20.000" de persoane participă la manifestaţie, declaraseră anterior surse din cadrul poliţiei.

Sindicatul companiei IG Metall prevăzuse o mobilizare de o asemenea amploare.

Mesaje precum "Bochum: Nokia trebuie să rămână" sau "Bochum se apără" puteau fi citite pe mai multe pancarte.

Preşedintele companiei IG Metall, Berthold Huber, a sugerat conducerii Nokia să revină asupra deciziei. "Cer conducerii să ne prezinte un plan care să ofere un viitor salariaţilor şi regiunii", a spus el în cadrul manifestaţiei. Acesta a promis să organizeze o rezistenţă în cazul în care Nokia s-ar arăta inflexibilă în decizia sa.

Apelurile la boicot asupra telefoanelor Nokia au luat amploare chiar şi în rândul clasei politice din Germania.

Cancelarul german Angela Merkel a discutat deja luni cu directorul Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a anunţat aceasta la postul de radio NDR Info. "I-am spus foarte clar că mi se pare de neînţeles acest anunţ şi tot ceea ce are legătură cu acesta", a declarat Merkel. Aceasta a explicat că înţelege apelurile la boicot asupra telefoanelor Nokia lansate în Germania, chiar în rândul miniştrilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU