12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFebra reorganizării dă peste cap Garda de Mediu

Febra reorganizării dă peste cap Garda de Mediu

Comisarii-şefi judeţeni vor fi asimilaţi directorilor executivi, însă deocamdată sunt interimari pe post până la concurs.

 

Noua organizare a Gărzii Naţionale de Mediu a dat peste cap activitatea comisariatelor din teritoriu. Prin HG nr. 1224/2007, cele opt comisariate regionale de mediu au dispărut, iar rolul de ordonator de credite a fost preluat de fiecare comisariat judeţean. Totodată, funcţiile de conducere din organigramă au fost şi ele modificate, după cum a explicat Daniel Fiţa, ofiţerul de presă al Gărzii Naţionale de Mediu: „Comisarul regional era asimilat funcţiei de director executiv, iar cel judeţean, de şef de serviciu. Până acum, comisariatele regionale erau ordonatoare de credite, iar acum aceste atribuţiuni au fost preluate de comisariatele judeţene.

După desfiinţarea posturilor, comisarii regionali au putut automat să aleagă funcţii de comisari-şefi judeţeni şi, de regulă, au optat pentru judeţele unde îşi desfăşurau activitatea. Totodată, prin asimilarea funcţiei de comisar-şef judeţean cu cea de director executiv, aceste funcţii devin vacante. Vechii şefi de la judeţ au optat pentru funcţii vacante din organigramă şi sunt interimari pe postul de conducere, până la concurs“.

Odată cu noua organizare au apărut şi alte formulare pentru amenzi. Totuşi, timp de trei săptămâni comisarii nu au mai putut aplica sancţiuni, a recunoscut Daniel Fiţa. Presa centrală susţine că formularele de amenzi tipărite ulterior ar conţine o serie de lacune, care ar face ca documentele să poată fi atacate în instanţă. Octavian Popa, comisarul general, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la formulare. El ar fi avertizat prin circulare comisarii din teritoriu asupra lacunelor din formulare, susţine presa centrală, în care şeful GNM susţine că documentele ar fi false. Iată însă ce a declarat acesta cu privire la unele publicaţii centrale: „Pe aici au lucrat tot felul de băieţi din tot felul de servicii şi aceasta este o manevră pusă la cale de ei. Ştiu că apare semnătura mea pe document“.

În primele trei săptămâni din an, instituţia a avut probleme şi cu bugetele în unele părţi, din cauză că bugetele pe 2008 nu au fost întocmite. Reprezentanţii instituţiei pun însă această situaţie pe seama încasărilor slabe din această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS