10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascălu s-a vopsit conservator

Dascălu s-a vopsit conservator

Fostul preşedinte al conservatorilor doljeni, Constantin Dascălu, a anunţat ieri că este „oficial“ membru PC, la mai bine de o lună după ce democraţii i-au făcut primirea în partid cu strângeri de mână, în faţa presei, şi funcţie de conducere în filială. Statutul de „simpatizant“ PD i-ar putea salva însă lui Dascălu fotoliul de vicepreşedinte al consiliului judeţean, tot mai instabil în ultima vreme.

 

Decizia lui Dascălu de a ieşi la rampă cu declaraţiile de ieri a venit după mai multe zile în care mandatul de consilier judeţean şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj au fost puse sub lupa legii atât de „prietenii“ politici, cât şi de secretarul CJ, Gheorghe Barbărasă. Potrivit legii care a modificat Statutul aleşilor locali, în cazul în care se dovedeşte că vicepreşedintele CJ a devenit membru PD-L, acesta îşi pierde de drept atât mandatul de consilier judeţean, cât şi funcţia executivă deţinută în consiliu, iar plenul consiliului trebuie să ia act de încetarea mandatului. Probele care să stea la baza unui astfel de proiect de hotărâre sunt însă din ce în ce mai greu de găsit. În lipsa unei demisii scrise din PC, secretarul Barbărasă a declarat săptămâna trecută că îl va întreba chiar pe Dascălu în plenul şedinţei de Consiliu dacă este sau nu membru PD, procesul-verbal al şedinţei putând constitui document justificativ pentru un proiect de hotărâre prin care Dascălu să-şi piardă mandatul.

Dascălu, în faza de negare

Venind în întâmpinarea secretarului Barbărasă, Dascălu a afirmat ieri că este „oficial“ membru PC şi are o „opţiune viitoare“ către PD.

„Eu sunt membru al PC, am decis să îmi duc la sfârşit mandatul pentru că sunt atâtea proiecte pe care le am de finalizat. Am o opţiune viitoare către PD, acum PD-L, dar oficial din punct de vedere legal sunt membru PC, vicepreşedinte al consiliului judeţean. La data la care voi cădea de acord cu PD să oficializăm şi să fiu cu acte în regulă la PD, îmi voi da demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ şi din cea de consilier judeţean. Cât despre funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, dânşii m-au prezentat ca pe o opţiune şi m-aş bucura să şi-o păstreze atunci când vom oficializa intrarea mea în partid“, a spus ieri vicepreşedintele CJ, care a precizat că intrarea sa în PD a fost discutată doar de şefii organizaţiei. Declaraţiile de acum ale lui Dascălu contrazic însă flagrant afirmaţiile făcute pe 14 decembrie 2007, când conducerea reunită a PD a anunţat cu surle şi trâmbiţe intrarea în partid a vicelui de la CJ chiar în prezenţa lui Dascălu. Radu Berceanu, preşedintele PD Dolj, preciza atunci chiar că fostul preşedinte conservator de la Dolj a primit şi o funcţie de vicepreşedinte al filialei PD, devenită între timp PD-L.

A venit la fuziune să discute de bani

Dascălu a precizat că prezenţa sa la congresul de fuziune al PD cu PLD de la Bucureşti a fost în calitate de vicepreşedinte pe probleme economice al Consiliului Judeţean şi nu ştie de existenţa unor calendare cu imaginea sa şi sigla PD-L. „Eu mă duc la oricine mă invită pentru că pot să vorbesc despre bugete. La congresul de fuziune am fost în calitate de vicepreşedinte al consiliului judeţean. Au făcut calendare cu mine? Fiind simpatizant al partidului, probabil s-au gândit să asocieze imaginea mea cu partidul“, a spus Dascălu.

PD se face că plouă

Versiunea lui Dascălu este susţinută şi de secretarul general al PD Dolj, Gelu Vişan, care a menţionat că în arhiva PD nu există nici o cerere de adeziune făcută de Dascălu, răspuns pe care îl va înainta şi secretarului general al CJ, Gheorghe Barbărasă. Vişan a recunoscut că i-a sugerat vicepreşedintelui CJ să intre în PD doar după terminarea mandatului în consiliu, „artificiu“ folosit pentru a-şi păstra funcţia.

„Eu, ca secretar general al PD Dolj şi ca atare responsabil de baza de date a filialei, vă pot spune că în arhivă nu a intrat vreo cerere de adeziune a domnului Dascălu. Am de gând să-i trimit un răspuns şi domnului secretar Barbărasă. Oricine poate să-şi manifeste intenţia de a intra într-un partid. Chiar i-am spus domnului Dascălu că ar trebui să facă acest lucru după ce Domnia sa termină mandatul, intuind acest lucru“, a spus Vişan.

Dascălu îşi scapă funcţia cu răspunsul PD

Secretarul Barbărasă a precizat ieri că, în cazul în care PD îi va trimite răspunsul prin care Dascălu nu este membru PD, nu-i va mai pune lui Dascălu întrebarea referitoare la apartenenţa sa politică. „Dacă trimit răspunsul, e binevenit. Asta înseamnă că nu-l voi mai întreba în şedinţă pe domnul Dascălu dacă este sau nu membru PD pentru că nu aş mai avea motiv“, a spus Barbărasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS