12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApartamentele atrag tot mai mulţi cumpărători

Apartamentele atrag tot mai mulţi cumpărători

Cei mai mulţi craioveni visează la o casă, dar, atunci când se hotărăsc să-şi cumpere o locuinţă, optează, de cele mai multe ori, pentru un apartament.

 

Majoritatea craiovenilor îşi doresc să aibă o casă, indiferent că este poziţionată în centru sau la marginea oraşului, considerând că aceasta oferă linişte, intimitate şi alte avantaje. „Dacă ar fi să aleg între o casă şi un apartament la bloc, aş alege categoric o casă, chiar şi la marginea oraşului. E mai linişte. În plus, i-aş putea oferi copilului meu un spaţiu de joacă şi aer mai curat“, a spus una dintre craiovencele ieşite ieri în parc să-şi plimbe copiii. Părerea este împărtăşită de mai mulţi oameni. „Nu am nici una, nici alta. Mi-aş dori mult o casă. Problema e că e mult mai scumpă. În plus, întreţinerea la casă este, de asemenea, destul de costisitoare“, a spus Alina Gheorghe, de 35 de ani, care a explicat că, dacă ar avea o sumă de bani şi ar trebui să aleagă între un apartament în oraş şi o casă la marginea lui, ar renunţa la visul ei şi ar alege viaţa la bloc din cauza drumului pe care l-ar avea de parcurs în fiecare zi.

„Oamenii cumpără mai mult apartamente“

Aceasta nu este singura persoană pentru care viaţa la bloc înseamnă, de fapt, mai puţină bătaie de cap. „Clienţii cumpără mai mult apartamente. Cam din ianuarie este mai puţină cerere pentru vilele din afara oraşului. Motivul principal este reprezentat de costurile foarte mari, care au început să crească în special din noiembrie anul trecut“, a declarat Bibina Dică, directoarea agenţiei imobiliare Biros Imob, care a precizat că nu este tocmai la îndemâna craiovenilor să dea 100.000 de euro pe o casă la roşu, mai ales că aceasta impune cheltuieli ulteriore de încă 100.000-150.000 de euro.

Proprietarii de case de la marginea Craiovei au şi apartamente

Deşi cererea pentru vilele din zonele rezidenţiale de la marginea Craiovei este, potrivit specialiştilor, în uşoară creştere, cei care şi-au luat deja o locuinţă în zonele respective nu se gândesc să renunţe la ea prea curând. „În general, cei care au o casă la marginea Craiovei au şi un apartament în oraş. În plus, în Bănie nu a fost un exod de la apartament la casă ca în restul localităţilor“, a precizat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare. Acesta a explicat că, în general, oltenii sunt foarte comozi, astfel că investiţiile ulterioare într-o casă accesibilă la marginea Craiovei, dar fără utilităţi, nu-şi găsesc loc în planul lor. „Vor în oraş sau, dacă doresc o casă, vor să aibă toate utilităţile, ceea ce înseamnă, de fapt, că vor în oraş“, a spus Nicu Răduţ, care a sesizat, la rândul său, că există o tendinţă clară către apartamente: „Cei care se orientează către casă sunt persoane cu venituri mari“.

Înapoi la oraş

Potrivit www.freenews.ro, proprietarii de vile de la marginea Capitalei se reîntorc în blocurile din oraş. „Proprietarii care au casele finalizate ezită să se mute în ele şi se gândesc la vânzare. Sunt primele semne a ceea ce ar putea deveni un nou fenomen în imobiliarul autohton: exodul înapoi spre oraş“, notează site-ul, făcând referire la bucureştenii care şi-au ridicat case de lux pe un fost teren agricol aparţinând de Primăria Bragadiru, la marginea Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU