16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaliul Dakar a fost anulat din cauza ameninţărilor teroriste

Raliul Dakar a fost anulat din cauza ameninţărilor teroriste

Organizatorii Raliului Dakar au anunţat vineri pe site-ul oficial că au decis ca ediţia din 2008 să nu mai se desfăşoare, după ce au avut discuţii cu Guvernul francez, în principal cu ministrul francez de Externe, din cauza riscului la care erau supuşi piloţii la trecerea prin Mauritania.
Este pentru prima oară când Raliul este anulat, de la debutul competiţiei, în anul 1979.
"Având în vedere situaţia internaţională tensionată şi uciderea a patru turişti francezi la 28 decembrie, legăturile Al-Qaida în Maghrebul Islamic, dar şi ameninţările directe împotriva cursei de către organizaţii teroriste, s-a decis anularea ediţiei din 2008 a raliului, programat între 5 şi 20 ianuarie între Lisabona şi capitala Senegalului", se arată în comunicatul oficial al Amaury Sport Organisation (A.S.O.).
Organizatorii susţin că nu aveau de ales şi au anulat raliul pentru a asigura siguranţa piloţilor participanţi la cursă, lucru care este obiectivul principal al A.S.O. "Trebuie să asigurăm securitatea tuturor, a populaţiei din ţările vizitate, a competitorilor amatori sau profesionişti, a personalului tehnic, a jurnaliştilor, a partenerilor şi colaboratorilor. A.S.O. condamnă ameninţările teroriste care au anihilat un an de muncă grea. Ştim că a fost provocată o mare supărare, în special în Portugalia, Maroc, Mauritania şi Senagal, dar pe lângă acest lucru, există şi o pierdere economică imensă şi vor exista repercusiuni indirecte pentru respectivele ţări", se mai arată în comunicat.
"Dakarul este un simbol şi nimic nu poate distruge simbolurile. Anularea ediţiei din 2008 nu este o ameninţare pentru viitorul raliului, iar în 2009 vom oferi o nouă aventură tuturor pasionaţilor de raliu off-road", au mai afirmat organizatorii.
România era reprezentantă de o echipă la clasa auto şi de patru piloţi la moto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS