Tradiţii violente la sfârşit de an, la Ruginoasa

Autori


La Ruginoasa, în judeţul Iaşi, lupta tradiţională de sfârşit de an între localnici a degenerat. Zeci de tineri mascaţi s-au organizat în cete şi s-au încăierat în mijlocul satului. În acest an, localnicii s-au bătut atât între ei, dar şi cu autorităţile prezente la faţa locului să calmeze spiritele.

În fiecare an, în localitatea ieşeană tinerii se împart în două cete şi se bat cu bâte pentru a arăta fetelor cât sunt de puternici. Potrivit tradiţiei, cei care dovedesc că sunt mai puternici câştigă compania celor mai frumoase fete din sat.


În anii anteriori, prezenţa forţelor de ordine nu a putut împiedica rănirea unor participanţi. Anul acesta însă, forţele de ordine s-au pregătit din timp. Echipele de jandarmi din Iaşi şi Bacău au ajuns în această dimineaţă la Ruginoasa. Cei aproape 150 de jandarmi au fost ajutaţi de 70 de poliţişti. Jandarmii au spus că au făcut cu greu faţă situaţiei şi s-au ales cu patru scuturi rupte.


Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. GINARDO said:

    INCA O DOVADA PT EUROPA CA SUNTEM NISTE BARBARI INAPOIATZI,NISTE RETARDATI CARE SE BAT CU JANDARMII NICI NU STIAM CA EXISTA ASTFEL DE OBICEIURI SADICE IN ROMANIASTAU SI MA GANDESC CE CRED ASTIA IN MINTEA LOR,PRESUPUN CA SE CRED CAVALERII TEUHTONI SI CRED CA AR FI TREBUIT SA SE NASCA ACUM CATE SUTE DE ANI >>>LE-AS SUGERA SA INVENTEZE MASINA TIMPULUI SA PLECE ACOLO CA POATE ASA SCAPAM SI NOI DE RUSINILESI SCURSURILE ASTEA ALE SOCIETATZII

  2. GINARDO said:

    lasa ma, ca am vazut eu la tv chestia asta si in alte tari. bine, adevarul ca emisiunea era pe dicovery si actiunea se intampla prin niste sate din Peru sau la niste triburi din Africa….dar ideea e ca se intampla si la altii….hihihihi

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 31 decembrie 2007

Top