14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul oraşului Târgu Cărbuneşti îşi dă demisia

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti îşi dă demisia

Cristian Toader Pasti va renunţa la funcţia de primar al oraşului Târgu Cărbuneşti, după 12 ani de activitate la cârma localităţii, pentru a conduce fabrica de materiale de construcţii a lui Irinel Columbeanu, din aceeaşi zonă.

Cristian Toader Pasti va părăsi scaunul de primar pe 7 ianuarie, când va deveni directorul general al fabricii Construct Materia Columbeanu. El spune că luase de mai mult timp decizia de a renunţa la primărie, pentru că simţea nevoia unei schimbări: „Luasem de mult decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat. Problema era unde să merg, pentru că aveam mai multe variante, iar discuţii aveam de mai mult timp cu domnul Columbeanu. 12 ani îmi ajung, pentru că, dacă rămâi prea mult timp într-un loc, nu mai ai determinarea necesară pentru a obţine performanţă şi te plafonezi. Vine un timp când trebuie să iei alt drum“.

Cristian Toader Pasti primea ca primar un salariu de 2.500 de lei pe lună, iar veniturile pe care le va obţine la noul loc de muncă sunt incomparabil mai mari. Dar primarul spune că nu a contat partea materială: „Partea materială a contat în ultimul rând. A fost ultimul lucru pe care l-am discutat. Salariul este confidenţial, dar este cu mult peste ceea ce m-aş fi aşteptat eu“.

Vrea să candideze pentru un loc de consilier local

Cristian Toader Pasti spune că nu îi pare rău că renunţă la funcţia de primar. Acesta a declarat că-i pare rău doar de oamenii săraci pe care i-a ajutat şi de personalul tânăr şi spune că lasă oraşului trei proiecte importante: „Sunt trei proiecte mari de câte un milion de euro. Staţia de transfer a deşeurilor, staţia de epurare şi cea de asfaltare a majorităţii străzilor din Târgu Cărbuneşti“.

Pasti consideră că, dacă se înscria din nou în cursa pentru obţinerea unui nou mandat, ar fi câştigat din primul tur, pentru că „a fost cel mai bun mandat al meu ca primar“. PSD va desemna în luna februarie un candidat pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Cărbuneşti. Prerogativele lui vor fi preluate de viceprimarul oraşului, Iuliu Călina.

Pasti mai este şi vicepreşedinte al PSD Gorj. Acesta nu vrea să renunţe la politică şi doreşte să candideze pentru un loc de consilier local la Târgu Cărbuneşti. „Vreau să mă asigur că proiectele începute de mine vor fi duse la bun sfârşit“, a încheiat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU