16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 10.000 de maşini Logan, chemate în service pentru verificări

Peste 10.000 de maşini Logan, chemate în service pentru verificări

Producătorul francez Renault va chema în service-urile braziliene, pentru verificări, peste 10.000 de maşini Logan, pentru posibile probleme la îmbinările rulmenţilor axiali, a consemnat astăzi agenţia chineză Xinhua.

Producătorul Renault va verifica 10.534 de automobile Logan, cu diferite motorizări, maşini fabricate în acest an în Brazilia. Proprietarii maşinilor se vor duce cu ele la verificări la cel mai apropiat dealer, care va decide dacă este nevoie ca piesele să fie înlocuite.

Sursa citată notează că rechemarea este una preventivă, deoarece dacă acele piese sunt defecte, poate exista pericol de accident cu urmări grave asupra pasagerilor.

Renault a afişat lista cu seriile maşinilor care trebuie controlate şi îi sfătuieşte pe proprietari să meargă la dealeri pentru verificări. Agenţia de protecţie a consumatorului din Sao Paolo, Procon, i-a sfătuit pe consumatori să se asigure că maşinile vor fi reparate cât mai repede.

Renault a lansat Logan berlină în Brazilia în vară. iar în septembrie a rechemat în service alte 1.600 de maşini Logan în ţara sud-americană, pentru a le verifica sistemul de aprindere a stopurilor la frânare.           

Renault şi-a propus să producă anul acesta 40.000 de maşini Logan în Brazilia, iar în 2008 vrea să ridice producţia la 60.000. Oficialii Renault anunţau în primăvară că Logan ar putea fi produs şi în Argentina, după o investiţie de 80 milioane dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS