6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazeta de Sud, premiată pentru implicare

Gazeta de Sud, premiată pentru implicare

Gala de Decernare a Premiilor pentru Implicarea în Comunitate a avut loc miercuri seară, la Muzeul de Artă din Craiova. În urma unei aprige concurenţe, Gazeta de Sud şi jurnaliştii săi au câştigat trei premii importante: Instituţia de Presă a Anului, Jurnalistul Anului şi Cea mai bună campanie de promovare a implicării sociale şi/sau a voluntariatului.

„Pentru că există oameni deosebiţi în jurul nostru… Pentru că o dată pe an putem să le mulţumim celor care ne susţin oferindu-le recunoaşterea publică binemeritată… Pentru că avem datoria morală de a aprecia implicarea în comunitatea locală a acestor oameni deosebiţi… Pentru că Ziua Internaţională a Voluntarului merită celebrată…“. Aşa şi-a motivat Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS Craiova organizarea unei Gale de Decernare a Premiilor pentru Implicarea în Comunitate.

Aceasta a avut loc miercuri, 5 decembrie – cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor – în Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă Craiova. Aşa cum au declarat organizatorii, scopul evenimentului a fost recompensarea diferitelor categorii de „actori“ sociali care s-au implicat în comunitate (voluntari, jurnalişti, organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice, instituţii de presă, companii), în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2007.

Trei premii au mers la Gazeta de Sud

Categoriile pentru care s-au făcut nominalizările au fost: Instituţia de Presă a Anului, Jurnalistul Anului, Instituţia Publică a Anului, Finanţatorul/Sponsorul/Donatorul Anului, Voluntarul Senior, Voluntarul Junior, Voluntarul Anului, Organizaţia Neguvernamentală a Anului, Cea mai bună campanie de promovare a implicării sociale şi/sau a voluntariatului şi Cea mai bună campanie 2%.

În urma unei aprige concurenţe – dată atât de numărul mare al celor înscrişi în concurs, cât şi de lupta strânsă dintre aceştia – juriul, format din cinci persoane, reprezentanţi ai sectorului de afaceri, sectorului public, mediului academic, organizaţiilor nonguvernamentale şi jurnaliştilor, a desemnat cei zece câştigători. Trei dintre premiile şi titlurile puse în concurs au ajuns la Gazeta de Sud. Acestea au fost pentru categoriile: Instituţia de Presă a Anului, Jurnalistul Anului (Sorina Stăiculescu, redactor GdS) şi Cea mai bună campanie de promovare a implicării sociale („Fii vocea cartierului tău!“).

Celelalte premii au fost câştigate de: Teleuniversitatea Craiova – la categoria Instituţia de Presă a Anului, televiziune; Liliana Hinoveanu Ursu, Radio Oltenia Craiova, şi Oana Babanu, TVS Craiova – categoria Jurnalistul Anului, radio şi televiziune; Golden Brau – Sponsorul Anului; Liliana Popa – Voluntarul Senior; Marius Ghiurluc, membru în Consiliul Local al Copiiilor Craiova – Voluntarul Junior; Constantin Dincă – Voluntarul Anului; Asociaţia Vasiliada – Cea mai bună campanie 2%; World Vision România, Biroul Zonal Craiova – ONG-ul Anului şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj – Instituţia Publică a Anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII