10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePubele în Bariera Vâlcii

Pubele în Bariera Vâlcii

Craiovenii din cartierul Bariera Vâlcii sunt rugaţi cu pubele după ce au reclamat la „Fii vocea cartierului tău!“ că salubrizarea zonei este deficitară.

Peste 300 de pubele pentru depozitarea gunoiului menajer au ajuns până acum în cartierul craiovean Bariera Vâlcii, după ce locuitorii zonei le-au atras atenţia autorităţilor că mizeria nu va dispărea de pe străzi în lipsa containerelor speciale. Pe 27 noiembrie, primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi directorul Serviciului Public de Salubritate, Sorin Ciobanu, au participat la întâlnirea cu contribuabilii din Bariera Vâlcii, organizată de Gazeta de Sud în cadrul unei acţiuni comunitare de sensibilizare a administraţiei publice la nevoile populaţiei: „Fii vocea cartierului tău!“.

Primarul şi directorul său au fost dojeniţi că au lăsat cartierul de izbelişte, între altele, cetăţenii acuzându-i că nu trimit niciodată măturătorii în Bariera Vâlcii. Potrivit directorului Sorin Ciobanu, toţi locuitorii din Bariera Vâlcii vor fi rugaţi să ia în custodie pubele. „Până acum am livrat în acest cartier peste 300 de pubele şi le vom oferi tuturor celor care doresc. Mai sunt şi unii care nu le primesc, sunt singuri şi bătrâni şi se tem că vor rămâne fără ele şi apoi vor fi nevoiţi să le plătească“, a declarat Ciobanu. Şeful Salubrităţii susţine că până acum nu a reuşit să împartă pubele în cartier fiindcă acestea au fost achiziţionate relativ târziu, iar distribuirea lor în tot oraşul necesită timp îndelungat. Violeta Filip, o proprietară de pe strada Parângului, a afirmat că strada va fi mult mai curată dacă oamenii au un recipient în curte. „Noi aveam contract cu Salubritatea, dar numai pentru ridicarea deşeurilor, pe care noi le lăsam la poartă, în saci de plastic. Până ajungea maşina de gunoi, acesta era împrăştiat peste tot de maidanezi. Era un dezastru, toată strada era plină de mizerie“, a spus Violeta Filip.

Canalul, curăţat

Altă intervenţie solicitată de craiovenii din Bariera Vâlcii la „Fii vocea cartierului tău!“ a vizat canalul descoperit, paralel cu strada Viilor, transformat în timp într-un imens container de reziduuri de tot soiul, de la cele menajere până la resturi de produse industriale. „Igienizarea canalului propriu-zis s-a încheiat astăzi, iar mâine (6 decembrie – n.r.) probabil că vom termina de curăţat şi zona verde din vecinătatea canalului“, a declarat directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu. El susţine că de pe canal au fost recoltate 11 remorci de gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS