12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza din PNL se adânceşte

Criza din PNL se adânceşte

Trei membri ai Biroului politic PNL de la municipiu şi-au dat vineri demisia din funcţie, după ce şase membri de la judeţ făcuseră joi acelaşi gest, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate la euroalegeri. Deşi liberalii se feresc să pronunţe cuvântul „alegeri“, gesturile demisionarilor conduc spre ideea că în partid a început deja lupta pentru posturile din conducerea filialelor de la judeţ şi municipiu.

Cu numai două zile înainte de Delegaţia Permanentă a PNL Dolj, un nou val de demisii zguduie partidul după cele şase de la judeţ, de această dată, în filiala de la Craiova. Vicepreşedintele PNL Craiova, Ionuţ Stroe, şi alţi doi membri ai biroului politic de la municipiu şi-au dat demisia ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate de organizaţie, în oraş PNL atingând un scor de 11,90%, puţin peste media pe judeţ. Ionuţ Stroe a declarat vineri că gestul e menit să impulsioneze tranşarea situaţiei în ambele organizaţii, atât cea judeţeană, cât şi cea municipală, la şedinţa de duminică fiind necesară luarea unor măsuri concrete pentru pregătirea alegerilor locale. Stroe a mai precizat că s-ar bucura dacă şi alţi membri de conducere ai organizaţiei din care face parte i-ar urma gestul. „E un gest normal, o urmare a unei responsabilităţi politice şi exemplul ar trebui urmat de fiecare membru care consideră că rezultatele pe care le-a avut sunt slabe. Aş vrea ca fiecare, de la toate nivelurile, să-şi dea seama de acest lucru. În prezent, PNL Craiova trebuie să adopte măsuri din cele mai radicale pentru că timpul până la alegerile locale nu ţine cu noi, nu avem nici măcar variante de candidatură în acest moment. Nu vreau să personific acest scandal şi să cer capul cuiva pentru că eu cred că Oprea şi Groza pot conduce filialele şi mai bine decât atât. Acum e vorba de luarea unor măsuri“, a spus fostul vicepreşedinte PNL de la municipiu, Ionuţ Stroe.

Groza: Vina este şi a conducerii PNL de la Bucureşti

Vestea că şi la municipiu există demisionari nu ajunsese vineri la urechile preşedintelui PNL Craiova, Ion Groza, care a declarat că rezultatele slabe sunt efecte ale unor decizii greşite luate în judeţ, dar şi la Bucureşti. Preşedintele PNL Craiova a precizat că, în cazul în care la şedinţa Delegaţiei Permanente de duminică i se vor imputa scorurile slabe înregistrate la alegerile europarlamentare, îşi va da demisia din fruntea organizaţiei. „Eu nu am cunoştinţă că şi-ar fi dat cineva demisia de la municipiu. Oricum, demisiile de până acum sunt gesturi corecte şi survin după mai multe greşeli, precum numirea unor persoane în anumite funcţii peste capul tuturor. Vina este, în general, a celor care conduc PNL nu numai la Craiova, ci şi la Bucureşti, pentru că şi acolo s-au luat decizii greşite. La judeţ probabil că se va ajunge la alegeri, iar dacă în urma şedinţei pe care o vom avea duminică se va ajunge la concluzia că şi noi avem o vină, o să ne dăm şi noi demisia“, a spus Groza.

Voicu dă liber la ciolaniadă în PNL

Cu toate că liberalii demisionari s-au ferit să pronunţe numele vinovaţilor pentru rezultatele obţinute de PNL în Dolj, scaunele conducerilor de filială de la municipiu şi judeţ par să se clatine serios în această perioadă. Deputatul de Dolj Mihai Voicu a declarat vineri că echipele de conducere trebuie întărite prin competiţie internă, în perspectiva alegerilor locale de la anul, scrutin la care PNL aşteaptă 15% din voturi, şi a ţinut să precizeze că nu demisionarii sunt cei care ar trebui să se simtă cu musca pe căciulă pentru rezultatele slabe de la Dolj, ci aceia care au rămas în funcţii. „Demisia este a celor care au avut rezultate bune şi este un semn de responsabilitate politică. În perspectiva alegerilor locale, obiectivul nostru este de a ajunge la 15%, aşa că pe scheletul actualei conduceri trebuie întărită echipa. Trebuie să vedem care sunt prevederile statutare, să discutăm această chestiune şi la Bucureşti şi apoi vom vedea dacă vor fi alegeri“, a spus deputatul Voicu.

Preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, a declarat vineri că la Delegaţia Permanentă de duminică va propune organizarea unei conferinţe judeţene pentru alegerea biroului judeţean în ianuarie. „A fost un gest de protest al celor care au demisionat faţă de cei care nu şi-au făcut treaba şi îi admir pentru acest gest. Chiar eu voi propune alegeri pentru birou în ianuarie, dar şi o serie de măsuri împotriva organizaţiilor care au obţinut mai puţin de 5%“, a spus Oprea, care a precizat că funcţia sa nu este pusă la bătaie în cadrul alegerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII