11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşinile, blocate doar cu acordul poliţiei

Maşinile, blocate doar cu acordul poliţiei

Consilierii locali craioveni au ajuns la concluzia că blocarea autoturismelor parcate neregulamentar este ilegală, aşa cum era făcută de municipalitate. Pentru a intra în legalitate, aleşii locali au decis să schimbe regulamentul prin care era exercitată activitatea, adoptând în cadrul şedinţei de ieri o hotărâre de consiliu.

Potrivit notei de fundamentare anexate proiectului, angajaţii SC RAT Control SRL sunt acuzaţi că au făcut o serie de abuzuri, în timp ce blocau roţile maşinilor parcate aiurea. Prin urmare, consilierii au decis ca lucrătorii de la RAT Control să cheme agenţii de la Poliţia Rutieră să întocmească proces-verbal de sancţionare, atunci când întâlnesc autoturisme parcate neregulamentar. Dacă în acest timp, proprietarul nu apare, maşina va fi ridicată şi transportată de oamenii de la RAT Control.

Cel prins că încalcă legea va scoate mai mulţi bani din buzunare, odată cu intrarea în vigoare a noii hotărâri. Pe lângă amenda contravenţională pe care o primeşte de la agentul rutier, proprietarul trebuie să direcţioneze bani şi pentru decontarea activităţilor pe care le fac angajaţii societăţii specializate.

„Acţionăm împreună cu poliţia şi ei vor fi cei care iau decizia de a ridica sau nu o maşină. Noi vom face doar ce spun cei de la Poliţia Rutieră“, a declarat Marian Slavu, directorul societăţii. Potrivit şefului RAT Control, cel mai probabil se vor forma echipe mixte din angajaţi ai societăţii şi poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII