17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTROPUTERE Craiova, executată silit

ELECTROPUTERE Craiova, executată silit

Societatea are termen 15 zile pentru a achita datoria de circa patru milioane de euro către bugetul local. Şi fiscul are de recuperat aproximativ 44 de milioane de euro.

Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova a demarat procedurile de executare silită a ELECTROPUTERE SA Craiova, pentru datoriile de peste 140 de miliarde de lei vechi pe care societatea le-a acumulat către bugetul local.

„În urmă cu câteva zile am emis somaţia de plată a debitului. Firma are termen de 15 zile să-şi achite datoriile. În caz contrar, procedurile vor merge mai departe“, a declarat Eugen Călinoiu, director executiv adjunct al direcţiei.

Potrivit procedurilor, dacă societatea nu-şi plăteşte datoriile, se trece la blocarea conturilor şi sechestrarea activelor.

Directorul general al ELECTROPUTERE Craiova, Cornel Mondea, nu ştie de unde va lua banii respectivi. „Căutăm soluţii să plătim datoriile“, a afirmat Mondea. Investitorii saudiţi de la Al-Arrab Contracting Company, cei care au achiziţionat recent de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pachetul majoritar de 62,8% din acţiunile societăţii, au plătit deja cele 2,3 milioane de euro pentru acţiuni şi au făcut o infuzie de capital de lucru în valoare de 35 de milioane de euro. Infuzia de capital este necesară pentru funcţionarea fabricii. Nu se ştie dacă la acest buget se poate umbla pentru achitarea datoriei de circa patru milioane de euro către primăria craioveană. O dată cu semnarea contractului de privatizare, societatea craioveană nu mai este protejată în faţa creditorilor de legea specială a privatizării, aşa încât notele de plată încep să curgă. Cea mai mare datorie este către bugetul de stat: 44 de milioane de euro. Directorul general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, Mihai Antonescu, a declarat că, deocamdată, fiscul nu a luat nici o măsură de executare silită. „ELECTROPUTERE Craiova este administrată de direcţia de administrare a marilor contribuabili, din cadrul ANAF. În mod normal, dacă ei iau măsuri de executare silită, procesul se derulează prin Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Craiova. Până acum însă, noi nu am primit nimic în acest sens“, a afirmat Antonescu. În altă ordine de idei, trebuie spus că, în prezent, câţiva experţi ai patronatului lucrează la un plan de reorganizare a fabricii. Cel mai târziu în luna ianuarie 2008, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) se va întruni pentru desemnarea noului Consiliu de Administraţie (CA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII