Acasă Actualitate Fotbal – statistică – 14 antrenori au fost schimbaţi în primele 16...

Fotbal – statistică – 14 antrenori au fost schimbaţi în primele 16 etape din turul Ligii I

Walter Zenga este cel de-al 14-lea antrenor din Liga I care a fost schimbat din funcţie de la începutul campionatului, astfel că interimarul Cornel Ţălnar a devenit treilea antrenor al campioanei în ultimele trei luni.
Primul tehnician înlocuit în actuala ediţie a Ligii I a fost Viorel Ion, care s-a retras după numai două etape de la cârma Gloriei Buzău. Succesorul acestuia, Ilie Stan, nu a rezistat decât un meci, fiind demis în urma unei victorii şi schimbat cu Ştefan Stoica, cel care pregăteşte şi în acest moment gruparea din Crâng.
Universitatea Craiova este formaţia care a avut cei mai mulţi antrenori schimbaţi în acest tur de campionat. Cel care a început sezonul, Florin Cioroianu, a fost demis după finalul etapei a 5-a, iar în locul său a fost numit Ovidiu Stângă. La rândul său, Stângă a fost nevoit să părăsească echipa din Bănie după numai trei etape, interimatul fiind asigurat de Daniel Mogoşanu. Din etapa a 10-a, oltenii sunt antrenaţi de italianul Nicolo Napoli, aflat la al doilea mandat în Bănie.
Prima înlocuire importantă de antrenor a avut loc după etapa a 6-a, când Mircea Rednic a decis să îşi rezilieze contractul cu Dinamo de comun acord din cauza rezultatelor slabe. La câteva zile, locul acestuia pe bancă a fost luat de Walter Zenga, care şi-a reziliat la rândul său contractul după numai 11 meciuri. Pentru ultimele trei etape din acest an, de pregătirea echipei se va pregăti Cornel Ţălnar, care se va consulta cu administratorul delegat Cornel Dinu.
Steaua şi-a schimbat antrenorul la finalul etapei a 7-a, atunci când Gheorghe Hagi a demisionat, iar în locul său a fost numit Massimo Pedrazzini. Italianul nu a rezistat decât până la meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a 12-a, când a fost schimbat şi a devenit secundul lui Marius Lăcătuş. Lăcătuş mai antrenase în acest campionat o echipă de prima ligă, pe UTA, până în etapa a 9-a, când a demisionat şi în locul său a fost numit pentru o etapă fostul secund Roland Nagy. Din etapa a 11-a, Marin Barbu a devenit antrenorul principal al arădenilor
După etapa a 10-a a campionatului, au avut loc alte trei schimbări de antrenor. Cristiano Bergodi a fost înlocuit de Mircea Rednic, iar tehnicianul Universităţii Cluj, Adrian Falub, a demisionat şi a fost înlocuit cu Gheorghe Mulţescu.
Florin Marin a demisionat la rândul său de la cârma Daciei Mioveni, în locul său fiind instalat Sorin Cârţu.

Exit mobile version