Acasă Actualitate Exploziei din Ucraina: 72 de morţi şi peste 30 de persoane dispărute

Exploziei din Ucraina: 72 de morţi şi peste 30 de persoane dispărute

Un nou incendiu a izbucnit astăzi la mina din Doneţk, în care şi-au pierdut viaţa 72 de oameni. Anunţul a fost făcut de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează agenţia Ria Novosti. Potrivit celui mai recent bilanţ, în urma exploziei produse ieri dimineaţă la mina din estul Ucrainei 30 de mineri mai sunt blocaţi în subteran.

Zeci de echipe de medici şi echipaje de salvare s-au deplasat la mina unde s-a produs explozia. Acolo a sosit şi premierul Viktor Ianukovici. Din cei peste 450 de mineri care se aflau în abataje în momentul exploziei, aproape 350 au fost aduşi la suprafaţă.

"Am auzit nişte scrâşnete îngrozitoare, flăcările se întindeau în jurul nostru cu repeziciune. Dar grija noastră cea mai mare era să găsim o gură de aer", a povestit Vladimir Taeaşenko, miner salvat.

Cei scăpaţi cu viaţă vor să afle ce se petrece cu ceilalţi tovarăşi ai lor.

"Fiul meu lucra aici. Nu răspunde pe telefonul mobil. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Acasă nu e. Soţia lui e disperată. Au trei copii", a spus mama unui miner.

La fel ca ea, zeci de mame, soţii şi copii aşteaptă un semn de la cei apropiaţi, în ciuda faptului că autorităţile nu le dau şanse de supravieţuire celor rămaşi în mină.

Exit mobile version