15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea îi permite preşedintelui să apară la TVR vinerea viitoare

Legea îi permite preşedintelui să apară la TVR vinerea viitoare

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a precizat astăzi, printr-o scrisoare adresată lui Alexandru Sassu, directorul general al TVR, că legea îi permite preşedintelui Băsescu să apară la postul public vineri, 23 noiembrie, deoarece campania pentru referendum se termină sâmbătă, potrivit NewsIn, care citează surse din TVR.
Răsvan Popescu – preşedintele CNA – a pledat pentru dreptul preşedintelui de a apărea la TVR, invocând în primul rând Legea privind organizarea SRR şi SRTV, conform căreia serviciile publice de radiodifuziune şi televiziune sunt obligate să difuzeze, cu prioritate şi în mod gratuit, comunicatele primite de la Parlament, preşedintele României, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de la Guvern.
De asemenea, preşedintele CNA a făcut apel şi la Legea privind alegerea Parlamentului României, ale cărei prevederi sunt preluate în Legea pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, şi care reglementează faptul că, înainte cu 48 de ore de ziua votării, este interzisă invitarea sau prezentarea candidaţilor în programe, cu excepţia cazul în care este vorba despre un drept la replică. Aceeaşi lege mai specifică şi faptul că este interzisă cu 48 de ore înainte de ziua votării prezentarea de sondaje de opinie sau mesaje electorale şi cometariile privind campania electorală. Folosind acest argument, Popescu i-a explicat lui Sassu, că şeful statului nu este candidat la PE, şi nu poate intra sub incidenţa acestei legi, deci poate apărea la TVR, pe 23 noiembrie, aşa cum şi-a exprimat dorinţa, printr-o scrisoare a Administraţiei Prezidenţiale, trimisă lui Alexandru Sassu la începutul acestei săptămâni. Preşedintele Băsescu a cerut TVR să apară la postul public de televiziune pentru a-şi susţine punctul de vedere în legătură cu referendumul pe care l-a convocat pentru votul uninominal pur, la 25 noiembrie, odată cu euroalegerile. După Legea referendumului, campania se încheie mai târziu decât în cazul euroalegerilor, cu 24 de ore înainte de scrutin, nu cu 48 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU