5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViscol şi zăpadă la Rânca

Viscol şi zăpadă la Rânca

Pentru a nu îngheţa de frig, zeci de turişti şi-au abandonat sâmbătă seară maşinile pe Drumul Naţional 67C dintre Novaci şi Rânca.

Viscolul şi zăpada care în anumite locuri a depăşit 50 de centimetri au pus stăpânire în noaptea de sâmbătă spre duminică pe zona montană Rânca. Vântul a depăşit chiar şi 120 de kilometri pe oră. Un strat de zăpadă de o jumătate de metru a acoperit aproape doi kilometri din Drumul Naţional 67 C. Zeci de turişti care doreau să urce la cabanele şi hotelurile din staţiune au rămas blocaţi.

Disperaţi că ar putea să îngheţe de frig, turiştii au anunţat salvamontiştii şi poliţia. Deşi utilajele de intervenţie au fost trimise la faţa locului de Drumurile Naţionale, carosabilul nu a putut fi curăţat de zăpadă, pentru a se ajunge la maşinile blocate. Viscolul foarte puternic a făcut imposibilă intervenţia drumarilor. Puse în situaţia de a-şi petrece noaptea în maşini, zeci de persoane şi-au abandonat autoturismele şi au căutat adăposturi.

Drum deblocat, vreme potrivnică

În urma intervenţiilor utilajelor, ieri înainte de prânz, s-a reuşit deblocarea Drumului Naţional 67C. Deszăpezirea a fost îngreunată şi de maşinile abandonate pe şosea. În ciuda vremii nefavorabile, sute de turişti au urcat şi au coborât ieri de la Rânca. Au urcat numai şoferii care aveau maşini puternice sau echipate cu lanţuri. „Prognozele meteo cu vânt de până la 120 kilometri pe oră s-au adeverit. Ieri-dimineaţa nu mai era nici o persoană în maşinile rămase în zăpadă. În cursul nopţii au fost câteva cazuri, dar doar pentru că oamenii nu doreau să plece din autoturisme. După miezul nopţii, când şi-au dat seama că nu pot să înainteze cu maşinile, aceştia au fost de acord să lase autoturismele acolo şi să coboare de pe munte“, a spus comisarul Constantin Cir, comandantul Poliţiei Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS