17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase turci ascunşi într-un autocamion, depistaţi în la Arad

Şase turci ascunşi într-un autocamion, depistaţi în la Arad

În cadrul controlului comun, efectuat împreună cu grănicerii maghiari, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunşi în compartimentul marfa al unui  autocamion, şase cetăţeni turci, care intenţionau să iasă ilegal din România.
Noaptea trecută, în jurul orei 23.30, la P.T.F. Vărşand, jud. Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din România cetăţeanul turc Adnan G., în vârstă de 43 de ani, conducător al unui automarfar înmatriculat în Turcia, care transporta articole de îmbrăcăminte, cu destinaţia Germania.
În timp ce verificau vehiculul, poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul aplicat pe remorcă are urme de adeziv si au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport. Astfel au depistat, ascunşi în compartimentul marfă al TIR-ului, şase bărbaţi.
Din verificări şi din declaraţiile celor ascunşi a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci şi au recurs la această metodă deoarece inteţionau să ajungă în Germania, însă nu au obţinut viză.
Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale, şoferul autocamionului fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei şase turci descoperiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei unui stat străin şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS