Acasă Actualitate Premii pentru sportivi la „Jocurile Mării Negre”

Premii pentru sportivi la „Jocurile Mării Negre”

Sportivii români care au obţinut performanţe la prima ediţie a competiţiei „Jocurile Mării Negre” vor primi premii în valoare totală de 177.600 lei.

 

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, acordarea premiilor de către Agenţia Naţională pentru Sport, pentru rezultatele obţinute de membrii delegaţiei române în cadrul acestei competiţii. Sumele acordate sportivilor pot fi în cuantum de până la 2000 de lei pentru locul I, până la 1500 de lei pentru locul II şi până la 1000 de lei pentru locul III. Premiile individuale care se pot acorda antrenorilor, specialiştilor şi celorlalţi tehnicieni se stabilesc conform metodologiei prevăzute de HG nr. 484/2003 pentru aprobarea Normelor privind reglementarea unor probleme financiare în activitatea sportivă.

Competiţia „Jocurile Mării Negre”, care s-a desfăşurat la Trabzon, Turcia, în perioada 1-8 iulie 2007, se adresează sportivilor juniori. Scopul declarat al manifestării este să contribuie la promovarea idealurilor olimpice în această regiune a Europei şi la intensificarea cooperării regionale.
La prima ediţie a competiţiei au participat aproximativ 3000 de sportivi, tehnicieni şi oficiali din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.  România s-a situat pe locul V în clasamentul pe medalii, câştigând un total de 54 de medalii.

Exit mobile version