7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăieţii cu cablul sparg conducte

Băieţii cu cablul sparg conducte

Strada Caracal s-a transformat sâmbătă seară într-un râu în miniatură după ce firma care executa o lucrare pentru staţia peco din zona Pieţei Chiriac a perforat o conductă de mari dimensiuni a Companiei de Apă (CA) Oltenia.

Firma Euroelectrica efectua o lucrare prin perforare la adâncime, circa 1,5 metri, ca să instaleze cabluri de alimentare cu energie electrică a staţiei peco Petrom de lângă biserica Sfântul Nicolae, în zona Pieţei Chiriac, când a spart una dintre conductele de mari dimensiuni (600 de milimetri diametru) ale CA Oltenia. Conducta de apă respectivă era folosită doar pentru mărirea presiunii în reţeaua oraşului, nu şi pentru alimentarea cu apă. Sâmbătă seară, aceasta funcţiona cu debit maxim. În momentul în care a fost perforată, apa a răbufnit, iar strada Caracal a devenit un mic râu, care s-a întins pe străzile Ana Ipătescu şi Corneliu Coposu, în direcţia Parcului „Nicolae Romanescu“. „Nu au chemat pe nimeni de la noi pentru asistenţă tehnică înainte să facă lucrarea“, a declarat Constantin Stamatoiu, directorul CA Oltenia.

Angajaţii CA au oprit alimentarea cu apă a conductei, însă locatarii din zonă nu au avut de suferit. Abia ieri au început săpăturile pentru a ajunge la conducta perforată. „Efectuăm reparaţia şi le trimitem factura“, a mai spus Stamatoiu, menţionând că a încheiat un proces-verbal cu firma Euroelectrica pentru a se asigura că vor plăti, în caz contrar acţionându-i în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU