21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşini noi pentru liceele cu profil auto

Maşini noi pentru liceele cu profil auto

Unităţile de învăţământ liceal din judeţul Vâlcea care au profil auto s-au confruntat, încă de la începutul acestui an şcolar, cu o mare problemă. Acestea nu au mai primit aviz de la RAR pentru a desfăşura activitatea de pregătire practică a elevilor pentru obţinerea permiselor de conducere. În această situaţie s-au aflat şase licee vâlcene, din cauza faptului că baza materială, respectiv maşinile pe care elevii făceau ore de conducere, erau vechi, neîndeplinind condiţiile de autorizare.

Cum preţul unui autoturism sau al unui autocamion, în conformitate cu prevederile legislaţiei în domeniu, depăşeau cu mult posibilităţile financiare ale liceelor, acestea au cerut ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. „După numeroase demersuri şi discuţii purtate cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), am reuşit să obţinem aprobările necesare pentru ca, în cel mai scurt timp, fiecare din cele şase unităţi de învăţământ să primească fondurile pentru achiziţionarea unui autoturism Dacia Logan, precum şi a unui autocamion cu remorcă.

Elevii vâlceni vor putea efectua orele de conducere în condiţii de maximă siguranţă, iar liceele vor putea primi avizele necesare de la RAR“, a declarat Florin Smeureanu, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS