13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubvenţiile de toamnă intră în prelungiri

Subvenţiile de toamnă intră în prelungiri

S-a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru subvenţiile necesare însămânţării culturilor de toamnă.

„Ordinul ministrului agriculturii nr. 687/2007 a fost modificat, astfel că termenul de depunere a dosarelor s-a prelungit cu o lună, adică până pe 15 noiembrie“, a declarat Sergiu Drăgancea, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj. Decizia a fost luată astfel încât tot mai mulţi fermieri să poată beneficia de sprijinul pentru achiziţia de combustibil, seminţe, îngrăşăminte şi pesticide necesare culturilor de toamnă.

Cuantumul sprijinului financiar (acordat în bonuri valorice nominale) este, anul acesta, diferenţiat, în funcţie de cultură (500 lei/ha pentru grâu, 400 lei/ha pentru rapiţă şi 450 lei/ha pentru alte culturi de toamnă – secară, orz, orzoaică de toamnă, plante de nutreţ, legume).

Până în prezent, au fost depuse peste 37.000 de cereri pentru aproximativ 144.000 de hectare, din care 122.000 de hectare cultivate cu grâu, iar 16.000 de hectare cu rapiţă. Valoarea bonurilor emise a fost de 48,6 milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor APIA Dolj, în ultima perioadă numărul doljenilor care au depus solicitările a fost în creştere. Această situaţie s-a datorat, în primul rând, faptului că fermierii au finalizat o parte din lucrările agricole de toamnă.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU