7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii lansează rezidenţiatul pe post

Ministerul Sănătăţii lansează rezidenţiatul pe post

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat astăzi că noutatea în ceea ce priveşte modalitatea de organizare a rezidenţiatelor este faptul că un absolvent de medicină se poate înscrie la un examen de rezidenţat pentru un post anume. Ministrul a acuzat că falsa informaţie potrivit căreia se anunţa "legarea de glie a medicilor" este o manipulare şi o dezinformare executată din rea-voinţă sau ingnoranţă.
"Niciunul dintre mesajele primite nu este corect. Nimeni nu leagă de glie medicii, cu atât mai puţin un ministru liberal. Examenul de rezidenţiat va fi organizat pe centre regionale. Descentralizăm acest examen, îl apropiem de locurile de baştină a medicilor", a explicat ministrul.
Principala noutate şi subiectul principal care ar trebui dezbătut, în opinia ministrului, este "rezidenţiatul pe post" pentru a asigura medici pe posturile deficitare şi în locurile fără cadre medicale. Ministrul Nicolăescu a subliniat că "nimeni nu obligă pe nimeni să dea examenul de rezidenţat pe post", fiind o opţiune personală a candidatului, nu o obligaţie.
"Cine optează pentru această formă dă exmamen, alege un post anume, şi are obligaţie de rămâne pe post dublul perioadei de pregătire. Astfel medicii au asigurat un loc de muncă după terminarea rezidenţiatului, spre deosebire de ceilalţi medici care vor urma să dea un examen pentru posturile libere în acel moment", a mai adăugat ministrul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU