5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţean, distribuitor de droguri, prins în flagrant

Mehedinţean, distribuitor de droguri, prins în flagrant

· Poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi timişeni, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul S.I.I.P.I. – Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi şi sub coordonarea unui procuror DIICOT – Timis au prins în flagrant un tânăr care încerca să vândă 200 grame haşiş
·Lucrătorii noştri l-au monitorizat pe cel în cauză, timp de şapte luni, cumpărând de la acesta 215 grame de haşiş, pentru a obţine probele necesare dovedirii activităţii infracţionale
·Imediat după prinderea în flagrant, cel în cauză a fost prezentat procurorilor care au emis pe numele lui, mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile
·În urma percheziţiei domiciliare, au mai fost descoperite 20 de grame de haşiş, 2 cartuşe de război calibrul 7,62 mm şi 6 cartuşe de exerciţiu calibru 7,65mm
În cursul lunii martie, autorităţile de frontieră mehedinţene şi timişene au obţinut informaţii despre un tânăr, Mihai G., în vârstă de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, care procură, consumă şi distribuie droguri unor tineri din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Pentru a depista activitatea ilegală, începând cu luna martie, ofiţeri din cadrul cadrul Compartimentului de Combaterea a Traficului de Substanţe Interzise al IJPF Mehedinti au cumpărat, în mai multe rânduri, de la tânăr 215 grame de substanţă vegetală.  
În urma acestor acţiuni informativ-operative, în data de 07.10.2007, într-un tren care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Mehedinţi, cu sprijinul lucratorilor S.I.I.P.I. Mehedinţi, au realizat prinderea în flagrant a suspectului. Cel în cauză a fost prins în momentul în care intenţiona să încheie tranzacţia cu un poliţist de frontieră, care lucra sub acoperire.
Acţiunea de prindere în flagrant s-a finalizat cu reţinerea mehedinţeanului, asupra căruia s-a găsit cantitatea de 200 grame substanţă vegetală de culoare maronie, în valoare de aproximativ 4.000 lei.  
Bărbatul a declarat că a procurat substanţa maronie din Italia, de la cetăţeni marocani, şi apoi a vândut-o unor tineri de pe raza judeţului Mehedinţi, pentru consum, contra sumei de 200 de lei gramul.
Totodată, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul lui Mihai G., au fost descoperite 20 de grame de substanţă vegetală de culoare maronie, 2 cartuşe de război calibrul 7,62 mm şi 6 cartuşe de exerciţiu calibru 7,65mm.
Întreaga cantitate de substanţă  – 435 grame – a fost expertizată de către specialişti din cadrul laboratorului central de analiză şi profil al drogurilor al D.G.C.C.O. Bucureşti, care au stabilit că aceasta este haşiş şi face parte din categoria drogurilor de risc.
Muniţia confiscată s-a stabilit că aparţine fratelui traficantului Robert C., în vârstă de 32 de ani, care a procurat-o ilegal şi faţă de care se fac cercetări.
Pe piaţa ilegală a drogurilor cele 435 de grame de haşiş valorează 90.000 de lei.
În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, iar magistratii Tribunalului Mehedinţi au emis mandate de arestare pentru 29 zile.
Dacă va fi găsit vinovat, severineanul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 10 şi 20 ani.
Poliţiştii de frontieră vor desfăşura, în continuare, activităţi specifice, sub îndrumarea procurorului, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS