16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe ziua ei, Poşta vă invită la concurs

De ziua ei, Poşta vă invită la concurs

Compania Naţională Poşta Română lansează astăzi, de Ziua Mondială a Poştei, consursul epistolar cu tema „De ce are nevoie lumea de toleranţă“. Acesta se adresează tinerilor de până în 15 ani.

„Lucrările, redactate sub forma unor scrisori, cuprinzând 500-1.000 de cuvinte, vor fi expediate oficiilor poştale judeţene până pe 15 ianuarie 2008, cu menţiunea – Pentru concursul epistolar“, se arată într-un comunicat emis de Poşta Română.

Aceasta este cea de-a 37-a ediţie a concursului epistolar şi îşi propune să „aducă în prim-planul atenţiei noastre dezideratul fundamental al coexistenţei armonioase între oameni, indiferent de diferenţele rasiale, confesionale sau culturale“.

Concursul va avea trei câştigători locali (desemnarea va avea loc pe 1 februarie 2008), unul regional (până la 1 martie 2008) şi câştigători naţionali (clasarea lor se va face până pe 17 martie). Lucrarea desemnată câştigătoare la nivel naţional, însoţită de traducerea în limba franceză sau engleză, va ajunge la UNESCO, organismul care va desemna câştigătorii la nivel mondial.

9 octombrie, Ziua Poştei

Acum 133 de ani, pe 9 octombrie, a fost înfiinţată, la Berna, Uniunea Poştală Universală. România a fost unul dintre cele 22 de state fondatoare ale Uniunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS