24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocata Adriana Dascălu, condamnată pentru corupţie

Avocata Adriana Dascălu, condamnată pentru corupţie

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o azi pe avocata Adriana Dascălu, la un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Adrianei Dascălu i se vor interzice unele drepturi instanţa stabilind şi restituirea echivalentului bănesc a sumei de 6.500 de euro la data efectuării plăţii către martorul denunţător El-Hamoui Mohamad Fadi Abdul Cadder, prin obligarea inculpatei la plata sumei către acesta, precum şi a 6.000 lei către acelaşi martor denunţător.
Judecătorii s-au pronunţat şi în legătură cu suma de 3.500 de euro, constatând că martorului denunţător i-au fost restituiţi aceşti bani găsiţi asupra inculpatei.
În temeiul legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, instanţa de judecată a Curţii de Apel Bucureşti a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a jumătate din imobilul situat în oraşul Voluntari. Adriana Dascălu este obligată la 3000 de lei cheltuieli judiciare statului.

În data de 7 mai, Adriana Dascălu a fost reţinută pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar în aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile. Măsura arestării preventive a fost ulterior prelungită până la 4 iulie.
Din probele administrate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a rezultat că în perioada aprilie 2006 – mai 2007, în calitate de apărător al unui cetăţean arab (persoană denunţătoare) cercetat iniţial în stare de arest preventiv într-un dosar de crimă organizată aflat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT, avocata a pretins şi primit de la acesta, în mod repetat, suma totală de 97.800 euro.
În schimbul banilor, Adriana Dascălu a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra ofiţerilor de poliţie judiciară şi procurorului de caz, promiţându-i cetăţeanului arab că va obţine punerea sa în libertate (după arestarea  preventivă a acestuia în cauza aflată la DIICOT) iar ulterior, revocarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara şi, finalmente, obţinerea unei soluţii favorabile în cauză, se arăta într-un comunicat DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU