13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţele Guvernului, catalogate de Tăriceanu drept informaţii clasificate

Şedinţele Guvernului, catalogate de Tăriceanu drept informaţii clasificate

Angajaţii Secretariatului General al Guvernului care participă la şedinţele Executivului trebuie să aibă certificat de acces la informaţii clasificate, iar în sală nu vor fi acceptate telefoane mobile, pe timpul reuniunii fiind folosite echipamente speciale de protecţie împotriva "ascultării active".
Dezbaterile din şedinţele Guvernului sunt înregistrate pe bandă magnetică şi consemnate în stenograma a cărei transcriere este certificată de secretarul general al Guvernului, iar la şedinţe participă membrii Cabinetului şi persoane din direcţii specializate ale SGG deţinătoare de certificat sau autorizaţie de acces la informaţii clasificate, se arată într-o decizie a primului-ministru, citată de Mediafax.
La şedinţele Guvernului pot participa, în calitate de invitaţi, consilierii premierului, conducători ai unor structuri subordonate Guvernului ori ministerelor, precum şi orice alte persoane a căror prezenţă se apreciază a fi utilă, la solicitarea primului-ministru, accesul reprezentanţilor mass-media fiind permis pe timp limitat, la începutul discuţiilor.
"Este interzis accesul în sala de şedinţe a Guvernului cu telefoane mobile, precum şi cu aparatură de înregistrare audio şi/sau video, alta decât cea care asigură înregistrarea oficială sau care aparţine reprezentanţilor mass-media prezenţi la începutul lucrărilor. Pe timpul şedinţei Guvernului, personalul din Compartimentul documente clasificate al SGG asigură instalarea şi punerea în funcţiune a aparaturii speciale pentru protecţia împotriva ascultării active", se arată în decizia premierului.
Transcrierea stenogramelor şedinţelor de Guvern poate fi consultată numai la Secretariatul General al Guvernului, cu aprobarea şefului SGG, de către membrii Cabinetului, la solicitarea scrisă a acestora, şi alte persoane implicate, cu autorizaţie de acces la documente clasificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS