8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBraşov: Uniformă de poliţist plină de sânge într-o râpă

Braşov: Uniformă de poliţist plină de sânge într-o râpă

Anchetatorii care se ocupă de cazul avocatei dispărute, Elodia Ghinescu, soţia poliţistului Cristian Cioacă, au descoperit, în această după-amiază, într-o râpă aflată la cîţiva kilometri de Poiana Braşov, spre Râşnov, haine de poliţist pline de sânge, având în buzunar fotografii cu femeia.
La această oră, procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmăriri penale şi Criminalistică de la Parchetul ÎCCJ, a ajuns la faţa locului şi, alături de ceilalţii anchetatori, a prelevat pentru cercetări probele de la faţa locului.
Soţia lui Cristian Cioacă, Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani), avocat în cadrul Baroului Braşov, a dispărut de acasă în 30 august. Poliţistul Cristi Cioacă a anunţat Poliţiei dispariţa femeii în 5 septembrie.
Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, pe lista suspecţilor fiind şi soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.
Potrivit anchetatorilor şi declaraţiilor unui martor chemat de către aceştia la faţa locului, în apartamentul lui Cioacă au fost găsite urme de sânge pe pereţii şi covorul din dormitorul celor doi soţi, precum şi pe uşa din hol. Aceleaşi surse susţin că s-au descoperit pete de sânge şi în autoturismul poliţistului.
Procurorii au emis, în noaptea de 19 spre 20 septembrie, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele poliţistului braşovean Cristian Cioacă. Poliţistul, suspectat de omor calificat, a fost eliberat după ce ordonanţa de reţinere pe numele lui a expirat. Atunci, poliţistul a fost supus testului poligraf, rezultatul relevând "un comportament disimulat", în sensul că răspunsurile lui la întrebările din cadrul testului "nu erau răspunsurile standard date de o persoană care nu avea nimic de ascuns".
Instanţa supremă i-a interzis poliţistului judiciarist Cristian Cioacă să părăsească ţara pe parcursul anchetei, judecătorii respingând cererea acuzării de a-l aresta. Arestarea este împiedicată de lipsa cadavrului victimei, susţin surse judiciare.
Cioacă şi-a susţinut nevinovăţia şi a spus că soţia sa îl înşela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS