24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi traficanţi de arme din judeţul Dolj au fost arestaţi

Doi traficanţi de arme din judeţul Dolj au fost arestaţi

Poliţiştii doljeni şi procurorii DIICOT au reuşit să elimine o filieră prin care arme neletale cu muniţie letală, folosite tot mai des în conflictele armate din municipiul Craiova, erau cumpărate din Bulgaria şi vândute în Dolj.
Pe 12 septembrie, când jandarmii doljeni l-au reţinut la ieşirea dintr-un club din Craiova pe Iulian Victor Fota, de 19 ani, din Craiova, care încerca să vândă un pistol „Grizzly” de calibru 9 mm. Tânărul a declarat în faţa oamenilor legii că a cumpărat pistolul din Vidin – Bulgaria, cu 50 de euro, iar în momentul în care a fost depistat de jandarmi încerca să găsească potenţiali cumpărători. În urma anchetei s-a stabilit că Fota este un dealer local de arme şi muniţie, care erau introduse în ţară ilegal din Bulgaria. "S-a stabilit că tânărul se ocupa cu comercializarea armelor introduse ilegal în ţară din Bulgaria. Acesta lucra la comandă, el fiind cel care a adus mai multe arme pe care le-a vândut unor persoane care au fost implicate în conflictele din ultimul timp", a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj.
O parte dintre muniţia descoperită de către poliţişti era modificată, în locul bilelor de cauciuc fiind puse bile metalice, muniţie folosită din plin în Craiova în ultimele conflicte. De altfel, Fota a mărturisit în faţa oamenilor legii că în ultima perioadă primea comenzi serioase numai pentru muniţie. Expertiza balistică a scos la iveală faptul că şi unele pistoale erau modificate, pentru a putea funcţiona cu muniţie cu bile metalice.
În urma cercetărilor s-a stabilit că Fota a cumpărat în ultimele luni 10 pistoale EKOL SPECIAL 99 cu câte 20 de euro şi muniţie din Vidin – Bulgaria, pe care le-a introdus în ţară ilegal, fără a le declara organelor vamale. Tânărul lipea pistoalele pe corp cu bandă adezivă, ştiind că este puţin probabil să fie controlat corporal, le introducea în ţară, după care le vindea cu sume cuprinse între 100 şi 150 de euro unor clienţi din Craiova. Până în acest moment poliţiştii au reuşit să recupereze 8 din cele 10 pistoale. "Două pistoale au fost vândute de inculpatul Iulian Fota inculpatului Cosmin Camen, zis Lale, alte două pistoale au fost vândute inculpatului Andrei Nicuşor Marica, care s-a debarasat de acestea vânzându-le la persoane neudentificate până în prezent", se precizează într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova. Unul din pistoale este cel descoperit de jandarmi asupra lui Fota când acesta încerca să-l vândă, iar alte două pistoale au fost descoperite asupra lui Mihnea Florentin Câmpeanu, de 19 ani, din Craiova, care le primise de la Fota cu intenţia de a le vinde.
Ieri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii doljeni au efectuat nouă percheziţii domiciliare. Acestea au fost făcute la domiciliile lui Fota, Camen, dar şi la Marin Becu, zis "Nas", Marian Popa, Andrei Marica, Sadi Ghunaimat, zis "Şadi",  Daniel Bucătaru, zis "Bucătaru" şi Daniel Niculescu, zis "Nebunu". În urma percheziţiilor a fost ridicat de la Fota încă un pistol, iar de la Camen unul din cele două pistoale cumpărate de la Fota.   
În urma probelor strânse de procurorii DIICOT, Fota şi Camen au fost reţinuţi miercuri pentru 24 de ore. Miercuri seara judecătorii Tribunalului Dolj au emis pe numele celor doi mandate de arestare pentru 29 de zile, Fota fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Camen este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tăinuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII