8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCresc amenzile pentru neplata dărilor către stat

Cresc amenzile pentru neplata dărilor către stat

Conform noului Cod de Procedură Fiscală, persoanele fizice care nu îşi vor depune la timp declaraţiile de înregistrare fiscală vor plăti amenzi care variază între 500 şi 1.000 de lei, faţă de maximum 1.500 de lei cât era sancţiunea până acum. De aproape patru ori mai mult vor plăti persoanele fizice autorizate care nu prezintă periodic informaţiile legate de activitatea lor, precum profitul, impozitele sau contribuţiile sociale.
Cei care vor întârzia achitarea dărilor vor fi penalizaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.500 de lei, faţă de 1.500 de lei cât era amenda maximă până acum. Contribuabilii care declară sume mai mici decât cele obţinute vor primi sancţiuni de până la 8.000 de lei.
Afectaţi de noile măsuri sunt în special cei care obţin venituri din activităţi independente, cum ar fi avocaţii, medicii, agricultorii sau notarii. Şi în cazul persoanelor juridice amenzile au fost majorate, în unele cazuri ajungând chiar şi la 27.000 de lei.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, noile amenzi au rolul de a creşte încasările la buget şi de a reduce evaziunea fiscală. Sancţiunile aplicate contribuabililor au fost majorate ultima oară în ianuarie 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS