21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsigurări medicale pentru turiştii români în străinătate

Asigurări medicale pentru turiştii români în străinătate

În condiţiile creşterii substanţiale a numărului de turişti români care călătoresc în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe, semnalează că ambasadele României sunt solicitate tot mai des să acorde asistenţă turiştilor români aflaţi în situaţii dificile, datorită, în principal, apariţiei unor probleme de sănătate în cursul sejurului acestora.
În multe situaţii de urgenţă, este necesară spitalizarea şi suportarea unor costuri substanţiale de tratament. S-au înregistrat, de asemenea cazuri extreme, când în urma unor grave probleme de sănătate, pe un fond cronic sau accidental, a survenit decesul persoanei şi solicitarea de repatriere a celui decedat. De multe ori, cetăţenii români se află în imposibilitatea practică de a plăti contravaloarea acestor taxe şi recurg la sprijinul misiunilor diplomatice ale României în străinătate. Ambasadele române în străinătate nu dispun de fonduri speciale pentru situaţii de acest gen şi nu au posibilitatea să sprijine financiar sau material persoanele în cauză.
Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care călătoresc în străinătate în scop turistic, asupra necesităţii încheierii unor poliţe de asigurare cuprinzătoare, în care să fie stipulate clar suportarea cheltuielilor de spitalizare şi clauze asigurătorii de repatriere în caz de deces.
De asemenea, este în interesul persoanelor în cauză să verifice dacă societatea care eliberează poliţa de asigurare are un partener în statul de destinaţie şi să solicite coordonatele acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS