11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarujan Vosganian, în vizită la RAAN

Varujan Vosganian, în vizită la RAAN

Ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, a vizitat vineri platforma industrială a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), de la Drobeta Turnu Severin. Vosganian a apreciat că, în 2014, România va fi una dintre puţinele ţări din lume care va reuşi să-şi acopere consumul de energie electrică numai din resurse proprii. Ministrul este de părere că un sfert din energia obţinută în 2014 va fi produsă pe bază nucleară. În opinia ministrului economiei şi finanţelor, România ocupă o poziţie strategică în Europa datorită sectorului energetic.
„Dacă vom şti să ne jucăm bine cartea, ţara noastră se va bucura de un mare prestigiu în Europa“, a declarat Varujan Vosganian, în cadrul unei întâlniri cu salariaţii de la Combinatul Chimic ROMAG PROD.
 Varujan a anunţat că pe 5 octombrie va avea loc inaugurarea celui de-al doilea reactor de la Cernavodă. RAAN Drobeta Turnu Severin a primit la ultima rectificare de buget 1.000 de miliarde de lei vechi, precum şi o alocaţie de 150 de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS