21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremiul Mihai Trăistariu pentru micii interpreţi

Premiul Mihai Trăistariu pentru micii interpreţi

Prezent la Craiova, în juriul de la Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii „Micul Artist“, cântăreţul Mihai Trăistariu a inaugurat un premiu care îi poartă numele.

După ce a călătorit atât, Mihai Trăistariu poate acum să pună în balanţă diversele culturi muzicale din lume. „Muzica din România începe să semene cu ceea ce se ascultă în afară. Putem spune că suntem pe drumul cel bun. Am spart gheaţa. Anglia şi Germania dau tonul în muzica europeană şi publicul din aceste ţări chiar se arată interesat de fenomenul muzical. Este doritor de muzică şi plăteşte banii pentru biletul de intrare. În România, încă sunt la modă spectacolele în aer liber pentru care oamenii nu trebuie să plătească un bilet, ele fiind finanţate de altcineva. Este păcat că mai avem multe de recuperat la educaţia muzicală. Simt însă că totul se va regla şi la noi, încet-încet“, a spus Mihai. Cât despre premiul decernat în cadrul Festivalului „Micul Artist“, Mihai a ţinut să precizeze: „Este un premiu pe care îl voi acorda cui cred eu de cuviinţă şi cui mi-a plăcut mie“.

Mihai Trăistariu este deja celebru în afară. Singurele lui regrete în această privinţă sunt distanţa de casă şi falşii prieteni. „De când sunt celebru, mulţi se apropie de mine, sub pretextul că-mi sunt prieteni. Eu sunt o fire deschisă şi mă împrietenesc repede, dar sunt decât câţiva prieteni pe care îi am mai aproape. La ziua mea, le-am plătit transportul de oriunde se afau în ţară pentru că am vrut neapărat să sărbătorim împreună“, a mai spus Mihai Trăistariu.

 

„Love is…“, noul album

 

Toate melodiile de pe noul album fac referire la dragoste. Piesele sunt interpretate în şase limbi: italiană, spaniolă, engleză, franceză, chineză şi un dialect al limbii portugheze, numit cumbala. „Albumul se promovează în 14 ţări şi în 14 oraşe din România. Am filmat deja primul clip la piesa „Dimmi si o no“ şi urmează să mă apuc de lucru pentru al doilea clip“, a fost declaraţia artistului. Concertele din ţară le va începe în perioada 14 – 28 octombrie. Mihai are un program foarte încărcat, iar un concediu propriu-zis nu a avut timp să facă. Din moment ce planurile de vacanţă în Egipt şi Paris s-au schimbat, a decis s-o ia pe Ioana, prietena lui, peste tot ca să îi fie alături. Pentru viitorul apropiat are în plan construirea unei case cu piscină, teren de fotbal şi două garaje. Pentru Mihai, muzica este şi hobby, şi afacere, dar cel mai mult şi mai mult este plăcere. „Mi-a plăcut de mic să cânt şi de accea eram singurul băiat din corul şcolii primare. Părinţii nu m-au încurajat pentru că li se părea că sunt prea timid pentru această activitate artistică şi eram cam micuţ de statură. Dar uite că am răzbit cu talentul meu. Abia la 16 ani mi-am lucrat vocea şi, deşi am continuat studiile la Facultatea de Matematică, tot muzica a rămas pe primul loc în inima mea. Acum sunt satisfăcut şi împlinit, dar nu mă opresc aici. Vreau să investesc în continuare în mine şi în pregătirea mea ca artist“, a concluzionat Mihai Trăistariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS